Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği İrlanda

Bu haber kez okundu.

Turistik tesise silahlı saldırı en az 36 ölü var

BBC'ye konuşan yetkililer, kurbanların büyük bir kısmının saldırganın kumarhane masalarını ateşe vermesinin ardından çıkan dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiğini söyledi.50'den fazla yaralının hastanede tedavi gördüğü belirtildi.Perşembe gecesi Resorts World Manila adlı turistik bir tesisin kumarhane bölümüne giren silahlı bir kişi etrafa ateş açtı.Polis, saldırganın daha sonra kendisini yaktığını ve öldüğünü bildirdi.

Olayın ardından güvenlik nedeniyle bölge kordona alındı.Yetkililer, olayın "terörle bağlantılı" olmadığını, hırsızlık girişimi olduğunu söylüyor.

Polisin paylaştığı biri fotoğrafta, siyahlar içindeki saldırgan elindeki tüfekle görülüyor. Yerel medyada, silahlı saldırganın İngilizce'yi çok iyi konuştuğu belirtilerek, yabancı olabileceği ifade ediliyor.BBC'ye konuşan yetkililer ise, saldırganın hangi milletten olduğunun belirlenmediğini söyledi.

Gazetecilere konuşan yetkililer, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmayabileceğini belirtti.

Ölü sayısı neden fazla?

Polis, şüphelinin eşyalar ve halıya benzin döktüğünü ve tesisin hozla alev aldığını söyledi. Yangın çok büyük olmasa da, yoğun duman nedeniyle ölü sayısının arttığı ifade edildi.

Kaynak: BBC Türkçe.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.