Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc chp haberleri muharrem ince

Bu haber kez okundu.

Türk Büyükelçi İngiltere Parlementosunda özel komisyona bilgi verdi

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İngiliz milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Toplantıya, öğrencilerin aileleri ve Londra emniyetinden bir yetkili de katıldı. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç komitenin karşısına geçti. Komisyonda bilgi veren Türk Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, 3 genç kızla ilgili kronolojiyi aktarırken, kızların 17 Şubat'ta TSİ 14:40'ta Londra'dan THY uçağına bindiklerini söyledi. Bilgiç'in verdiği bilgiye göre, kızlar aynı akşam 18:40'ta İstanbul'a ulaştı. Bilgiç'in verdiği bilgiye göre, Londra polisi ertesi gün büyükelçilikteki Türk muhataplarına 'bir kayıp' dosyasından söz etti, ancak ayrıntı verilmedi, ayrıntılar ise mesai saatinin bitiminden sonra gönderildi, o mesaj da 19 Şubat'ta görüldü. Kızlarla ilgili bilgiler ise Interpol dosyasına 23 Şubat pazar günü girdi. Komite Başkanı Keith Vaz tarihleri tekrar ederek Bilgiç'e onaylattı.Komitedeki milletvekilleri Büyükelçi Bilgiç'e sordukları sorularda, daha çok polisin bu tür durumlarda bakacakları öncelikli rotalar olup olmadığını, THY'nin okul döneminde yalnız seyahat eden 18 yaşından küçük gençler hakkında alarm durumunda olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Parlamentonun sabit komisyonlarından biri olan İçişleri Komitesi'nin mecliste vekilleri bulunan üç büyük partiden toplam 11 üyesi bulunuyor. Hepsi Avam Kamarası milletvekilleri olan komite üyeleri araştırma yapmak istedikleri konuyu kendileri seçme ve gerekli gördükleri kişileri komiteye bilgi vermek üzere davet etme hakkına sahip. Herhangi bir yaptırım gücü olmayan komite bu araştırma toplantıları sonunda rapor hazırlıyor. Hükümet ise bu raporlara 2 ay içerisinde yanıt vermekle yükümlü. Yaptırım gücü olmasa da komite kendisine bilgi vermek üzere gelen yetkili konuklarına yönelttiği sert ve zor sorularla biliniyor. Toplantılar kamuya açık gerçekleşiyor. Komitenin kuruluş amacı ise İçişleri Bakanlığı'nın işleyişini ve harcamalarını takip etmek.Londra'da Bethnal Green Akademisi'nde eğitim gören, üç arkadaş geçen ay ortadan kaybolmuş, kızların Gatwick Havaalanı'ndan İstanbul uçağına bindikleri anlaşılmıştı. stanbul'da Bayrampaşa otogarı civarinda bir otobüs durağında güvenlik kameralarına yakalanan kızları sınırdan Suriye'ye geçtiği sanılıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.