Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Türkiye AB müzakereleri ve Gezi Parkı

Sofya'da gerçekleşen Avrupa sosyal demokrat ve ilerici partilerinin şemsiye partisi PES'in Konsey toplantısında CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç Avrupa'nın geleceğine ilişkin bir konuşma yaptı.

Konuşmasında da Gezi hareketi ve Avrupa Birliği sürecinin devam etmesine de değinirken, AB üyelik müzakerelerinde başlıkların açılması için çok sayıda Avrupalı bakan ve siyasetçi ile yoğun temaslar gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ve Hollanda Başbakanlarına yazdığı AB müzakere başlıklarını açmaya davet eden mektuptan sonra CHP Türkiye'nin AB üyeliği için girişimlerini Sofya'daki konsey toplantısına da taşımış oldu.

Konu ayrıca PES Yönetim Kurulu'nun da gündemine de taşındı Türkiye üyelik müzakerelerinde bölgesel politika ve temel hak ve özgürlükleri ilgilendiren başlıkların hızla açılmasının Türkiye'de daha iyi bir demokrasi mücadelesi açısından önemi CHP tarafından vurgulandı. Türkiye'nin AB/ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakerelerinde gözlemci olması gerektiği de ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.