Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Türkiye'den İngiltere'ye gitmeden önce ve İngiltere'ye varışta nelere dikkat edilecek ?  Türkiye, İngiltere'nin Kırmızı listesine alındı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA ÖZEL/SON DAKİKA-İngiltere Kırmızı listeye üç yeni ülkeyi ekledi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, insan temasının yerini hiçbir şeyin tutamayacağını söyledi.  Bakan, ekonomimizi yeniden inşa etmek için seyahatin çok önemli olduğunu söyledi. .İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, canlı yayımlaanan basın toplantısında şöyle konuştu. "Size karşı kesinlikle dürüst olmalıyım. Burada Covid ile mücadeledeki başarımız henüz yurtdışında pek çok yerde kopyalanmadı."Bu nedenle, yeniden bağlantı kurduğumuz ülkelerin güvenli olduğundan emin olmamız gerektiğinden, bugünkü duyurunun "zorunlu olarak ihtiyatlı olmalıyız. 

Ülkelerin trafik ışığı sistemine göre nasıl sınıflandırılacağını detaylandırmaya devam rtti ve kırmızı listeye üç yeni ülkenin eklendiğini açıladı: İşte o ülkeler 

Türkiye
Maldivler
Nepal

Türkiye Şu anda amber listesinde. 12 Mayıs Çarşamba günü sabah 4'te kırmızı listeye geçecek. Bundan sonra İngiltere'ye gelirseniz, kırmızı liste kurallarına uymanız gerekecektir.

Kırmızı listede neler var ? 

Kırmızı liste ülkeleri ve bölgelerinden gelen gidenler nelere dikkat edecek ? 


İngiltere'ye gelmeden önceki 10 gün içinde kırmızı listedeki bir ülke veya bölgede bulunduysanız ne yapmanız gerekir.
 Son 10 gün içinde kırmızı listedeki bir ülke veya bölgede bulunduysanız, yalnızca İngiliz veya İrlanda Vatandaşıysanız veya Birleşik Krallık'ta oturma haklarınız varsa Birleşik Krallık'a girmenize izin verilecektir.Kırmızı listedeki ülkelere veya bölgelere eğlence amacıyla seyahat etmemelisiniz.


 
İngiltere'ye gitmeden önce
İngiltere'ye gitmeden önce şunları yapmalısınız:


 
- bir yolcu bulma formu doldurun
- COVID-19 testi yapın
- 2 COVID-19 testi dahil bir karantina oteli paketi rezervasyonu yapın

İngiltere'ye varışta
İngiltere'ye vardığınızda şunları yapmanız gerekir:

- Yönetilen bir otelde 2 COVID-19 testi dahil karantina

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiltere'nin yeni yaz seyahat kurallarını özetlemek için Downing Street basın brifingi düzenledi. Shapps: "Seyahat listesi hızla gelişen bir durum olacak1 dedi. 
Ardından, neden bu kadar az ülkenin yeşil listede olduğunu yanıtladı. Bakan şöyle cevapladı: Grant Shapps, Birleşik Krallık'ta kaydedilen ilerlemeyi riske atmak için "hiçbir şey yapamayız" diyor."Bunun yavaş ve kasıtlı bir sunum olduğunu kabul ediyorum" diyor.Shapps, listenin Ortak Biyogüvenlik Merkezi tarafından her üç haftada bir gözden geçirileceğini söylüyor.Süreçte, hükümetin her bir kategoride test etme açısından nelerin olması gerektiğine bakacağı anlamına gelen kontrol noktaları olduğunu da ekliyor."Bu hızlı gelişen bir durum olacak" diyor.

Tüm ayrıntılar için TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.