Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin silah yardımı tepkisine ABD'den yanıt gecikmedi

Reuters'ın haberine göre ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, güney sınırının güvenliğine destek için Türkiye'yle çok yakın çalışacaklarını söyledi.Mattis, ABD'nin YPG'ye silah verme kararından dolayı Türkiye'nin endişeleriyle ilgili ise, "Endişeler için çözüm üreteceğiz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere’ye hareketinden önce açıklama yaptı. İşte Yıldırım’ın açıklamalarından ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:(ABD başkanı Trump’ın YPG’ye ağır silah yardımını onaylamasının ardında Türkiye nasıl adımlar atacak? Türkiye’nin endişeleri nasıl giderilecek?) Türkiye’nin bu konudaki durumu çok nettir. Düşüncesinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK’nın bir başka terör örgütü DEAŞ’a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanılarak bir başka örgüt yok edilemez. Sonra o örgüt başınıza bela olur. PKK’yı ABD’nin ter örgütü olarak kabul ettiği bilinmektedir.

PKK’ya doğrudan ya da dolaylı yardımları kabul etmemiz mümkün değil. ABD ve Türkiye iki ortaktır. ABD bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Bu son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye’nin hassasiyetlerinin azami ölçülerde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. İşin özeti şudur: bölgede terörle mücadele dilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yıllardan beri yapıyor.Halen ABD yönetiminin elinde imkanlar olduğunu biliyoruz aksi bir karar alırsa bunu doğuracağı sonuçlar ABD içinde olumsuz bir netice ortaya koyacaktır.

Kaynak: Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.