Öne Çıkanlar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren

Bu haber kez okundu.

Ukrayna'da seçim günü

Rusya yanlısı devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in protesto gösterileri sonucunda devrilmesinden sekiz ay sonra Ukrayna bugün sandık başına gitti. Ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerinde seçimler yapılamazken, bölgedeki 5,2 milyon kişiden sadece hükümetin kontrolündeki bölgelerde yaşayan 2 milyon kişi oy kullanabileceği ve doğudaki kriz bölgelerini parlamentoda temsil eden 32 milletvekilinden sadece 18'i seçilebileceği tahmin ediliyor. Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da da oy kullanılmıyor. Rusya'da ise Ukrayna vatandaşları seçimlere katılabiliyor. Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko'nun Udar (Yumruk) Partisi'nin oluşturduğu ittifak seçimin favorisi. Eski boksör Kliçko Kiev'de oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Ukrayna'nın eski güç yapılanmasından temizlenmesi açısından seçimlerin “kilit” niteliği taşıdığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.