Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Esra Bilgiç

Bu haber kez okundu.

Vladimir Putin, 10 yıl sonra ilk defa Mısır'da

Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl sonra ilk defa Mısır'a gitti. Putin'in ziyareti nedeniyle Kahire sokakları liderin posterleriyle donatıldı. Dün akşam saatlerinde Kahire'ye ayak basan Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi tarafından karşılandı. Putin, iki günlük temasları boyunca Sisi ve diğer yetkililerle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Sisi tarafından Kahire Operası'nda bir temsile de davet edilen Putin'in ziyaretinin odak noktasını ise Mısır ve Rusya arasında imzalanacak askeri anlaşmalar oluşturuyor. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Her iki ülkenin de liderleri, ticari ve ekonomik bağların güçlendirilmesine özel önem veriyor" denildi. Rus medyası, Moskova yönetiminin Kahire'ye 3 milyar dolarlık silah satışına hazırlandığını yazarken, Mısır medyasında da Putin'e övgüler düzen makale ve haberlerin yoğunlaşması gözlerden kaçmadı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, geçtiğimiz yıl Soçi'de Putin'le bir araya gelmişti. Putin'in Kahire ziyareti, Moskova'nın Ukrayna krizi nedeniyle eleştirilerin odağına yerleştiği bir döneme denk gelmesi dikkatleri üzerine çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.