Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Yangın faciasından sonra Yunan hükümetinden flaş karar

Yetkililer, Mati'deki yangın sırasında kaçak binaların insanların sahile ulaşmasını engel olduğunu söylemiştti.Çipras, Yunanistan'da onlarca yıldır sık görülen "kaçak yapı kaosuna" son vereceklerini belirtti.
Yunan Başbakanı Attica bölgesindeki 3200 binanın derhal yıkılacağını belirtti."Afthereta- keyfi" binalar olarak bilinen bu yapılar, izin alınmadan inşa ediliyor ve daha sonra hükümetlerin çıkarttığı aflarla yasal hale geliyor.
Yetkililer Mati'de sokakları kafa karıştıran bir labirente dönüştüren onlarca bu tür yapının, sahile gidişi engellediğini belirtmişti.
Çipras konuşmasında bu binaların "insan hayatını tehdit ettiğini" söyledi ve "Tehlike oluşturan ne varsa yıkılacak. Bu ölülere, daha çok da hayatta kalanlara karşı görevimizdir" diye konuştu.
Yunanistan hükümeti, Mati'deki felaket karşısında yavaş davrandığı eleştirilerine hedef olmuştu. Yerel yetkililer, sürücüleri alevlere doğru yönlendirmekle suçlandı. Onlarca kişi yangından araçlarıyla kaçmaya çalışırken ölmüştü. Felaketin ardından ülkenin Sivil Savunma Bakanı istifa etmiş, iki gün sonra da Çipras polis ve itfaiye müdürlerini değiştirme direktifi vermişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.