Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

Yunanistan Başbakanı Çipras, mali sıkıntılara çözüm olarak yeni bir yol buldu

Çipras'ın önerisi Pazartesi gecesi Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası başkanlarının Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile beraber Berlin'de Yunanistan için yaptıkları toplantının ardından geldi.Çipras'ın Çarşamba günü Yunanistan'ın önerilerini görüşmek üzere Avrupa Komisyonu başkanı Jean Claude Juncker ile görüşmesi bekleniyor.Berlin'deki toplantı hakkında çıkan haberler görüşmenin Atina'ya "son bir öneri" sunmak için yapıldığını söylerken, toplantıda bulunmayan Çipras IMF ya da Avrupalı yetkililerden konu hakkında kendisiyle temasa geçen olmadığını söyledi.
 
Çipras,  "Onların öneri sunmasını beklemiyoruz, Yunanistan bir plan sunuyor" dedi.
 
Yunanistan'ın IMF'ye ödemesi gereken 300 milyon euroluk borç diliminin süresi Cuma günü doluyorBu dilim, Haziran ayında ödenmesi gereken toplam 1.5 milyar euroluk IMF borcunun ilk dilimi.Yunanistan borcunu ödeyemezse euro bölgesinden çıkabilir endişesi yaşanıyor.
Avrupalı liderler ve IMF, Yunanistan'ı daha fazla nakit yardım alabilmesi için daha gazla kemer sıkma politikası uygulamasını istiyor. Ama Yunanistan hükümeti bugüne kadar yeni kemer sıkma politikaları uygulamayı reddetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.