Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Geri dönüşüm Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği koronavirüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Aktuel Event filiz

Bu haber kez okundu.

Yunanistan Başbakanı Çipras yangının siyasi sorumluluğunu üstlendi

Çipras gazetecilere "Sizi buraya kabinemin ve tüm Yunan halkının önünde bu trajedinin tüm siyasi sorumluluğunu aldığımı söylemek için çağırdım" dedi.
Yunanistan Başbakaın "Çok karmaşık duygular içindeyim... İnsanların beklenmedik ve haksız bir şekilde hayatlarını kaybetmesinin acısını ve ağırlığını hissediyorum. Aynı zamanda yaptığımız her şeyin doğru olup olmadığı konusunda da büyük ızdırap çekiyorum" diye devam etti.
Muhalefet, felakete yeterince hızlı cevap vermemekle eleştirdiği Çipras hükümetine özür dilemesi için baskı yapıyordu.
Başbakan Çipras insanların yardımına zamanında koşamadıkları için itfaiyecilerin suçlanamayacağını belirtti. Çipras bölgedeki kaçak yapılaşma ile ilgili olarak hızlı şekilde adım atılacağını da ekledi.
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, yangın bölgesindeki kaçak yapılaşmanın felaketin büyümesine yol açtığını söylemişti. Kaçak yapıların ormanlık bölgeye çok yakın olması ve denize kaçış yollarını tıkamasının, can kayıplarını artırdığı belirtilmişti.
"Yangın kasten çıkarılmış olabilir"
Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Kostas, başkent Atina yakınındaki yangınların kasten çıkarılmış olabileceğini söyledi.
Nikos Kostas bu yönde "ciddi belirtiler" olduğunu açıkladı, yangınlarla ilgili olarak soruşturma açıldığını duyurdu.Pazartesi günü çıkan ve bazı popüler turistik köylerde de ağır hasara yol açan yangınlarda en az 83 kişi hayatını kaybetmişti.Kurtarma ekipleri Perşembe günü sahil kasabası Mati'de yeni cesetler buldu.Yaralılardan 60 kadarının tedavileri hastanelerde sürüyor. Bu kişilerden 11'i acil servislerde tedavi görüyor. Onlarca kişi ise kayıp.Yangınlar, rüzgarın hızının saatte 120 kilometreyi bulmasıyla hızla yayılmış, deniz kıyısında yaşamlarını yitirenler olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.