Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

Ivan Watson'a TSK özel davetiye gönderdi

Batı basını Türkiye'yi IŞİD'e katılan militanlar konusunda yeterince önlem almamakla suçluyor. Genelkurmay bu iddiaların gerçek dışı olduğunu göstermek için Amerikan CNN televizyonu muhabirini Türkiye-Suriye sınırına davet etti.Kilis'te sınırda görev yapan Türk askerlerinin faaliyetlerini haberleştiren Ivan Watson, Ankara'nın sınırı korumadaki zorluğuna dikkat çekti.

"TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD VE PYD İLE KOMŞU"
Haberinde, Türkiye'nin Suriye sınırının birden fazla grubun kontrolünde olduğunu belirten CNN muhabiri Watson, "Türkiye, terör örgütü olarak gördüğü IŞİD ve PYD ile komşu. Suriye sınırının bir kısmı da Özgür Suriye Ordusu ve Esad rejiminin kontrolünde" dedi.Türkiye'nin daha geçtiğimiz hafta terör örgütü IŞİD'e katılmak isteyen 20 yabancı savaşçıyı engellediğini belirten CNN muhabiri Ivan Watson, Ankara'nın sınırda aldığı önlemlerden de bahsetti.

"BU KADAR UZUN SINIRI KONTROL ETMEK ZOR"
Türkiye'nin sınırda hendek kazdığını ve sınırdaki kamera ve devriye sayısında artışa gittiğini belirten CNN muhabiri, tüm bu önlemlere rağmen bu kadar uzun bir sınırı kontrol etmenin zorluğuna işaret etti.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel davetiyle Türkiye'ye gelen Amerikan CNN televizyonu muhabiri Ivan Watson kısa bir süre önce Hong Kong'da görev yapmaya başlamıştı.CNN muhabiri Ivan Watson son olarak Taksim'de Gezi olaylarının yıldönümünde canlı yayın sırasında polis tarafından gözaltına alınırken göndeme gelmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.