Öne Çıkanlar Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Londrada çocuk felci virüsü son durum Avrupalı ÇATI londra Atatürk ingiltere lockdown Medya Takip Trinity College Antalya Altın Portakal Festivali

Bu haber kez okundu.

Avrupa'da göçmenleri sınır dışı etme işlemleri kolaylaşıyor

İlticacı ve kaçak göçmenlerin Britanya’dan sınır dışı edileme sürecinin daha da kolaylaştırılmaya başlandığına dikkat çeken Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu göçmenlik uzmanlarından Emel Yılmaz, Home Office’in sınır dışı etme işlemlerinde kimi zaman hukuk dışı uygulamalara gittiğini, ancak hukuki dayanağı olmayan çoğu sınır dışı vakkalarının mahkemelere taşındığını ve yürütmeyi durdurma kararı alndığını söyledi. Hukuka aykırı sınır dışı kararlarının yürütmesini durdurmak amacıyla ‘Article 8 ECHR’ kapsamında itirazlarda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, göçmenlik alanında müvekkiler aleyhine yapılan yasal düzenlemeler yüzünden avukatların işlerinin daha da zorlaştığına dikkat çekti. Yılmaz konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Yeni göçmenlik yasaları sınır dışı işlemleri konusunda Home Office’e çok geniş yetkiler tanıyor. Örneğin iltica dosyası ret edilmiş mülteciler ya da kaçak göçmenler sınır dışı edilirken artık kaç yaşında olduklarına bakılmıyor. Ayrıca sınır dışı kararı verilirken kişinin bu ülkede ne kadar süre kaldığı da göz önüne alınmıyor. Örneğin bir ilticacı ya da göçmen bir suç işleyip 12 ay ceza alırsa otomatikman sınır dışı edilebiliyor. Hatta Home Office bazen hata yaparak 12 aydan daha düşük ceza almış kişileri bile sınır dışı edebiliyor. Ayrıca kişinin mahkemesi sürdüğü halde Home Office tarafından hukuk dışı şekilde sınır dışı işlemine maruz kalabiliyor kimi zaman. Ancak bu tür durumlarda kişi bir avukata başvurursa sınır dışı işlemi durdurulabilir. Biz bu durumda olan kişilerin mutlaka hukuki destek için bir avukata başvurması gerektiğini düşünüyoruz.”

HOME OFFİCE KENDİSİNE KARŞI KAZANILAN BİRÇOK DAVAYI ÜST MAHKEMEYE TAŞIYOR

Hukuka aykırı sınır dışı kararlarının mahkeme yoluyla düzeltilmesi ve sınır dışı işlemlerinin durdurulması konusunda bugüne kadar çok sayıda dava kazandıklarını kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örneğin bir müvekkilimiz işlediği bir suç sonucu sadece 8 ay ceza aldığı halde sınır dışı edilmek amacıyla gözetim merkezine alındı. Tabi hemen itirazda bulunduk ve mahkeme yoluyla serbest kalmasını sağladık. Ayrıca yasadışı şekilde sınır dışı gözetim merkezinde tutulduğu için Home Office’e tazminat davası da açacağız. Çünkü müvekkilimiz ciddi şekilde mağdur edilmiş durumda. “   

Home Office’in kendisine karşı mahkeme yoluyla kazanılan birçok davaya artık itiraz ettiğini dile getiren Yılmaz “normalde Home Office mahkemede kaybettiği davalara nadir itiraz ederdi. Ancak son dönemde neredeyse yerel mahkemede kazandığımız her dava Home Office tarafından itiraz amacıyla bir üst mahkemeye taşınıyor. Bu durum göçmen karşıtı politikalarla yakından ilgili diye düşünüyoruz. Home Office’in yüksek mahkemeye götürdüğü davalar-dosyalar müvekkiler açısından ciddi bir stres kaynağı. Yani davanızı yerel mahkemede kazandığınız halde davanın üst mahkemeye taşınıp uzaması buradaki yaşamınızı, psikolojinizi ve aile hayatınızı ister istemez etkiliyor” şeklinde konuştu. 

Firma olarak göçmenlik alanında bugüne kadar birçok zor dosyayı müvekkilleri lehine sonuçlandırdıklarını ifade eden göçmenlik uzmanı Emel Yılmaz konu ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyenlerin kendilerine 020 7275 8555 ya da 07852117730 numaralı telefonlardan ulaşılabileceklerini ifade etti. Firmanın adresi: 1st & 2nd floor, 121 Stoke Newington Road, London N16 8BT.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.