Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

IŞİD kimdir, IŞİD'in amacı nedir

Son zamanlarda Orta-Doğu’da adı sıklıkla anılan Işid nedir. Irakta ve Suriye’de katliamlar gerçekleştiren IŞİD kimdir, Işid’in amacı nedir, ışid faaliyetleri nelerdir, ışid eylemleri nelerdir, ışid’e kimler katılır, ışid terör örgütü içinde Türkler var mıdır ? Işid hakkında merak edilenler işte  burada..IŞİD, Irak’ın Anbar, Nineve, Diyala, Babil, Kerkük ve Selahaddin illerinde çok radikal eylemler gerçekleştirmiş ve insan öldürmekten hiç çekinmeyen bir topluluktur. Liderlerini kendilerine halife olarak ilan etmiş olan IŞİD bölgede bir güç topluluğu oluşturmuştur. Irak ve Suriye’de aktif bir terörist grup olarak nitelendirilen Işid, aynı zamanda dünyanın en zengin terörist gruplarından birisi olarak bilinmektedir. El Kaide’ye bağlılığını ilan eden terörist grup bir süre sonra Irak El – Kaidesi adını aldı. Grup birçok isyancı grubun desteğini arkasına alarak güç toplamıştır.Grubun amacı Irak’taki koalisyon güçlerinin geri çekilmesini sağlamak ve Irak hükümetini düşürmek ile birlikte işgal güçlerine yardım edenleri öldürmek Şia nufüsunu marjinalize edip askeri güçleri tahrip etmek ve tamamen şeriat ile yönetilen bir İslam devleti kurmak olarak biliniyor. Fakat yaptıkları eylemlerin İslam alimleri tarafından İslam ile alakası olamaz diye nitelendiriliyor. Örgütün kaç savaşçısı ve ne kadar askeri gücü var tam olarak bilinmiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.