Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Cate Blanchett Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

Mağarada mahsur kalan çocuklardan sevindirici haber

Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde, takım olarak ziyaret ettikleri mağara kompleksinde kaybolduktan 9 gün sonra sağ olarak bulunan 12 futbolcu çocuk ve antrenörlerini mağaradan çıkarma operasyonu başladı.
İlk olarak kurtarma operasyonunun başlamasından 9 saat sonra iki çocuk sağ olarak mağaradan çıkarıldı. Daha sonra bölgeden peş peşe iyi haberler gelmeye başladı. Tayland'daki mağaradan kurtarılan çocukların sayısı 4'e yükseldi. Çocukların helikopterlerle hastaneye kaldırıldı ancak sağlık durumlarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.Operasyonun beklenenden iyi gittiğini açıklayan Taylandlı yetkililer, kurtarma çalışmalarının ikinci bölümüne hazırlanmak için 10 saate ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
Kurtarma çalışmalarına 50'si yabancı 90 dalgıcın katıldığı bildirildi.
ÇOCUKLAR DÖRT GRUBA AYRILDI
Bangkok Post'un haberine göre, kurtarma operasyonu için çocuklar 4 ayrı gruba ayrıldı. İlk grupta 4 çocuğun yer alacağı, diğer grupların ise 3'er kişilik olacağı belirtildi. Çocukların antrenörü de son grupta yer alacak.Mağara içindeki dar geçitlerde her çocuğa iki dalgıcın eşlik etmesi bekleniyor. Dalgıçlardan birisi çocuğu arkasından yüzerken, diğer dalgıç çocuğun önünden yüzerek çelik bir halatla çocuğa kılavuzluk ediyor. Dalış maskesi takılan çocuklar oksijen tüpü taşımıyor ve dalgıçın sırtındaki tüp yardımıyla nefes alıyor. 
Tümgeneral Çalongçai Çaiyakam, operasyonun, kısmen suyla dolan mağaradaki koşullara bağlı olarak 2 ila 4 gün süreceğini açıkladı.Grubun mahsur kaldığı nokta ile mağara girişi arasında birbirine bağlı yaklaşık üçer kilometrelik iki ayrı tünel sistemi bulunuyor. Bu tünellerde suyla kaplı çok sayıda dar geçit ve galeriler yer alıyor. Çocukların buralardan dalarak çıkarılması tek seçenek olarak ortaya çıkıyordu.Dalış eğitimi olmayan ve bir kısmı yüzme bilmeyen çocukların, profesyonel dalgıçların bile birkaç saatte geçebildiği sel sularıyla kaplı bu geçit ve galerilerden çıkarılmasının büyük risk taşıdığı ifade ediliyordu.
11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı. Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle dışarı çıkarılamamıştı. Geçtiğimiz günlerde çocukların yanına giden profesyonel bir dalgıç su altında oksijensiz kalarak hayatını kaybetmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.