Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

Nabi Avcı açıkladı, 'Veliler de karne alacak'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de önemli açıklamalarda bulundu.  Avcı “Velilere karne vereceğiz. Çocuğun okuluna kaç kere geldi, kimle ne konuştu değerlendireceğiz. Onlar da bize karne versin, açıkları birlikte kapatalım" dedi.

Halen süren operasyonlar nedeniyle birçok ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilen Güneydoğu’da terörden 80 bin 156 öğrencinin etkilendiğini belirten Avcı, “Hafta sonu eğitimleriyle, sömestr ve yaz tatilinden alacağımız günlerle, yoğunlaştırılmış programla öğrencilerimizin eksikliklerini gidereceğiz” dedi. Bakan Avcı, diğer konularda da özetle şunları söyledi:

ÖĞRETMENLER DÖNER

“Milli Eğitim Kanunu’na göre 180 iş günü eğitim verme sorumluluğumuz var. Bütün Türkiye’de 180 iş gününü bütün öğrencilerimiz için tamamlayacağız. Öğretmenlerimiz okul güvenlikleri, eğitime erişim güvenliği sağlandıktan sonra okullarına dönecekler. Eğitim önemlidir, ama en başta can güvenliği.”

‘BU BİR RESTLEŞME’

“Önümüzdeki döneme yetiştirebilirsek velilere de karne vereceğiz. Siz çocuğunuzun okuluna kaç gün geldiniz, hangi öğretmeniyle, ne kadar görüştünüz, okul aile birliği toplantılarına katıldınız mı? Bakın bu bir tür restleşmedir. Şimdi velilerimiz de diyecekler ki tamam okullarınıza geliriz, ama biz de size karne veririz. Veliler de bize karne versinler, okulumuza gelsinler, evet bizim okullarımızda çok eksiğimiz var. Denetlesinler, eksiğimizi, gediğimizi birlikte kapatalım.”

ENGELLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, engelli öğretmenlerle ilgili de şu müjdeyi verdi: “150 engelli öğretmen kadrosu için duyuruya çıkmıştık. 203 müracaat olunca 53 atanamamış engelli öğretmenimizi de dahil ediyoruz ve onların da atamalarını gerçekleştirmiş olacağız. Yani bütün müracaat etmiş engelli öğretmenlerimiz böylece atanmış olacaklar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.