Öne Çıkanlar Emeklilik siirt eruh türkiye ve rusya Hasan Gönen suriye gerilim suriye operasyon suriye operasyonu son haber ysk donald trump

Bu haber kez okundu.

KYK başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak

KYK burs ve kredi başvuruları durumunu bekleyen binlerce üniversite öğrencisi heyecanla beklemeye devam ederken, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, öğrencilere müjdeli haberler verdi. Hangi öğrencilere burs ve hangi öğrencilere kredi verileceğini açıklayan Aksu'dan önemli bir duyuru daha geldi.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, burs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başvuruların Ekim ayının ilk haftasında alınacağını duyurarak bekleyen öğrencilere müjdeli haberi verdi. Sadece başvuru tarihini dile getirmeyen Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerin bursları ocak ayından daha önce ekim ve kasımda da burslardan yararlanabileceğini söyledi. Öğrenciler ne kadar burs alacak sorusuna ise 400 TL alacaklarını söyledi.

Burs alacak öğrenci sayısının 150 bin olarak açıklayan kurum, ilk 150 bin burs, diğer öğrenciler "kredi"den yararlanacak açıklamasında bulundu.

Başvurular internet üzerinden yapılacak. E-Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruları öğrenciler çok dikkatli yapması gerekiyor. Yanlış veya eksik bir bilgi, o öğrencinin burstan veya krediden yararlanma imkanını elinden alabilir.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU HAKKINDA

Kredi ödemelerinde süreç nasıl gerçekleşiyor?

Öğrenci, okulu bitirir bitirmez verilen paranın hemen geri alınmıyor. Üniversite bittikten sonra iki yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmamaktadır. İki yıl sonra, kredi alan öğrenci hala iş bulamadıysa, SGK'da iş kaydı yoksa, ödeme erteleniyor. Aksu şu açıklamada bulundu "Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Burs konusunda öncelik hak kimindir?

Anne ve babasını kaybedenler

Şehitlerin evlilerse çocuklarına

Değillerse kardeşlerinin tamamına, 

Gazi çocuklarına öncelik burs verilmektedir.

Kimler burslardan yararlanabilir?

Kredi Yurtlar Kurumu hangi durumlarda öğrenciye burs vermektedir?

- Herhangi bir üniversitede "ön lisans" öğrencisi olana

- Bir üniversitede "lisans" öğrencisine

- Açık Öğretimde okuyan "önceliğe sahip olan öğrenciler"e. Önceliğe sahip olanlar: Şehit çocuğu veya kardeşi, gazi çocuğuna, anne ve babası ölü olanlara.

- İki yıllık bir üniversiteyi bitirdikten sonra, dört yıllık üniversiteye geçenlere.

- Öğrenci, yüksek lisans yapıyorsa veya doktora öğrencisiyse. (Dikkat edilmesi gereken husus: hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere burs verilmemektedir.)

- ÖSYM'nin yaptığı sınavda ilk 100'e giren öğrencilere otomatik olarak verilmesi

- Öğrenci şayet "amatör milli sporcu" belgesine sahipse

Bu maddeleri karşılayanlara kurum tarafından burs verilmektedir.

Kimler burslardan yararlanamaz?

- Kurumdan önceden burs alanlar öğrenim kredisi alan öğrencilere

- Öğrenciyken, öğretim yılına bir yıl ara verenlere

- Yabancı uyruklu öğrencilere (farklı bir kurum tarafından

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Kaynak: Hürriyet

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.