Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı kktc 24 haziran seçimleri Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta sağlık durumu son haber

Bu haber kez okundu.

YGS'ye girmeden önce bunlara mutlaka dikkat edin

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS öğrenciler üzerinde yoğun stres yaratıyor. Bu, sınava bir hafta kala en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ondan uzak durulması, planlı ve programlı şekilde hazır olunması adına uygulanacak birkaç ipucu sınavın istenilen yönde sonuçlanması için oldukça faydalı. 

YGS’ye UYGUN UYKU DÜZENİ: Sorulara odaklanmak, dikkati toplayabilmek için öğrenciler özellikle son hafta sınava uygun uyku düzeni geliştirmeli. Biyolojik saat, algının ve dikkatin açılması açısından önemli. Gece geç uyuyup sabah geç kalkmaya göre programlanmışsa sabah 10.00’da başlayacak bir sınava bedensel olarak uyanılsa bile zihinsel açıdan ayılmak mümkün olmaz. 

KAHVE TÜKETMEYİN: Hazır gıdalar, asitli, kafeinli yiyecekler metabolizmaya kötü geliyor, uykuyu olumsuz etkiliyor. Son günlerde tüketilmemeli. 

OKULU GÖRÜN: Okulun daha önceden keşfedilmesi, en hızlı ulaşımın nasıl sağlanacağı konusunda bilgi edinilmesi geç kalma kaygısını ve stresi azaltıyor. Ayrıca aşinalık sınavda öğrenciye tanıdık bir yerde olma hissi vererek kaygıyı hafifletiyor. 

UFAK TEKRARLAR: Kuşkusuz sınava son bir hafta kala akıllara en sık gelen soru, bu sürede ders çalışmanın uygun olup olmadığı. Karar, çalışılması planlanan konu doğrultusunda verilmeli. Son gün ya da hafta hiç çalışmadığınız, zorlu bir konunun öğrenilmeye başlanması stres ve panik ihtimalini artırıyor. Yoğun konu çalışması yerine ufak tekrarlar yapmak veya deneme çözmek daha faydalı. Denemede özellikle sınav saatinde ve onun küçük bir provası mahiyetinde soruların çözülmesi YGS’ye güzel bir hazırlık. 

AĞIR EGZERSİZ YAPMAYIN: Sınav öncesinde yapılan hafif egzersizler zihni ve bedeni dinlendiriyor, stresi azaltıyor. Özellikle hafif yürüyüşler sakin ve huzurlu bir zihnin anahtarı. Fakat sınava bir hafta kala ağır egzersiz yapmayın. Televizyon ya da bilgisayara ayrılan süreyi düşürün. 

HAZIR OLUN: Özellikle karamsar kişilerin, kazandıkları başarılara odaklanarak iyi bir sınav geçireceği yönünde olumlu düşünceler oluşturması çok önemli. Hedefe ulaşmanın en önemli yollarından biri de, akademik olduğu kadar sınava fizyolojik ve psikolojik açıdan da hazır olmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.