Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti

Bu haber kez okundu.

Anadili İngilizce olan ülkelerin öğrencilerini geride bıraktılar  

AVRUPA AJANSI (AVA) - Türkçe karşılığı “İleri Düzey Yerleştirme” olan Advanced Placement olan programının başarıyla uygulandığı merkezi İzmir’de bulunan Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları öğrencisi olan  Özkaya Hasan Yalçın Arıkanoğlu, Firuze Kökten, H. Yağız Kamacı, Yusuf Emre Öz, Kayla Kemertaş,  Ozan Güzelırmak ve Selin Kayalı adlı öğrenciler büyük bir başarıya imza attılar. Oğuzhan Özkaya’nın başarılı öğrencileri sınavdan beş tam puan alarak anadili İngilizce olan ülkelerin öğrencilerini geride bıraktılar. 

'44 ULUSLARARASI BAŞARI '

Fark yaratan bir eğitim anlayışı ile ilerlediklerini söyleyen Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, "Akademik eğitimle birlikte öğrencilerimiz tarım ve hayvancılık dersleri alıyor. Bir buzağının  bile nasıl doğum yaptığını görüyor. Mezun olduktan sonra kendi başlarına hayatta kalabilecek her şeyi burada öğreniyorlar"dedi. 

Havacılık ve aynı zamanda mutfak dersleri verdiklerine ve  bunun önemini vurgulayan  Özkaya, "Okulumuzda helikopterimiz ve uçuş derslerimiz bile var. Marangoz atölyesi dahi var ki eğitim süreci tam anlamıyla gerçekleşsin. Seramikten, arıcılığa her alanda ders içeriğimiz oluşturduk" şeklinde konuştu. 

YURTDIŞINDAN BÜYÜK TALEP VAR 

44 defa uluslararası arenada dünya derecesi yaptıklarını söyleyen Özkaya, "Çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. İmkansız diye bir şey yok.  Yaz okullarımız büyük ilgi görüyor. Yazın eğitime ara vermiyoruz. Yaz okulumuz için İngiltere başta olmak üzere Almanya, Belçika, Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyoruz. Amacımız dünya çapında sağladığımız bu iletişim ve başarıyı artırarak sürdürmek " dedi.

Pamdemi nedeniyle oluşturulan online eğitim ile son 6 yılın kayıt rekorunu yaşadıklarını ifade eden Özkaya,  80 öğretmenimizin evinde tahta takılı şuanda. Güçlü bir online eğitime geçtikten sonra asla ara vermedik. Yurtdışından gelen talepleri bile karşılayabilecek sistem oluştırduk. Dünyanın her yerine sağlıklı bir şekilde İngilizce dilinde eğitim verebiliyoruz " diye konuştu. 

"OKULDA DOĞAL YAŞAMI ÖĞRENİYORLAR"

Başarıların sırrının üretim ve yeniliğe açık olmalarına dayandığını söyleyen Özkaya, "Okulda 32 koyun ve 450 tavuğumuz var. Köy ortamında ki gezen tavuklarımız var. Çocukların gelişiminde en güçlü ortamlardan biri pazar ortamı. Çocuklar ürettiklerini pazarda satıyorlar. Karakılçık buğdayı unu bile üretiyoruz. Çocuklarımızla biz her yerdeyiz. Havacılık, binicilik ve arıcılık dahi yapıyoruz." diye konuştu.

AP PROGRAMI NEDİR?

Temel hedefi lise öğrencilerinin üniversite düzeyinde ders almasına olanak sağlamak olan  AP programında öğrenciler, üniversite kampüsüne adım atmadan ders kredisi alma imkanı sahip olabiliyor. Öğrenciler dönem içerisinde aldıkları AP derslerinden Mayıs ayında sınava girerek 5 üzerinden 3 ve üzeri puan aldıkları takdirde başarılı sayılıyorlar. 

Geçer not aldıkları her ders için sertifika almaya hak kazanan öğrenciler üniversitede bu derslerden muaf oluyorlar.  4 farklı alandan sertifika almayı başaran öğrenciler ise  uluslararası AP diploması almaya hak kazanıyor. Öğrenciler aldıkları bu dipolama ile binlerce üniversiteye sınavsız geçiş imkanı elde ediyor.

Öğrenciye hem akademik hem de sosyolojik anlamda üst düzey kazanımlar sunan Advanced Placement programı, Amerika’da College Board tarafından yürütülüyor. College Board, Amerika’da üniversite giriş sınavı olan SAT sınavlarını da hazırlıyor. Uygulanan AP Programı ile öğrenciler Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları olarak yılda 6 kere SAT sınavlarına da katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.