Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti

Bu haber kez okundu.

DAY-MER’in Kurs ve Etkinlikleri çevrimiçi, Online Devam Ediyor

AVRUPA-DAY-MER’in Kurs ve Etkinlikleri Online Devam Ediyor. Sadece, Londra ve İngiltere’yi değil tüm dünyayı olumsuz olarak etkileyen Kovid – 19 salgınından dolayı istinasız olarak kitlesel etkinlikler iptal edilmek ya da ertelenmek zorunda kalındı. Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi Day-Mer de, yüzlerce kişinin etkin olarak katıldığı kurs ve etkinliklerine Mart ayının ortasından itibaren zorunlu olarak ara vermek zorunda kaldı. Elbette bu kurs ve etkinlikler içerisinde çevrimiçi (online) gerçekleştirilebilecek olanlar vardı ve onlar sınırlı da olsa devam ettirilirken, kitlesel etkinlik ve programlar ileri tarihlere ertelendi.

Daymer'den yapılan açıklama şöyle: "Özellikle Mart sonu ve 31. Kültür ve Sanat Festivali’nin final etkinliği olan Park Şenliği’nin gerçekleştirildiği Temmuz başına kadar geçen süreçte, günlük olarak sosyal medya hesapları üzerinden programlar yapıldı. Genel olarak yaşanan duruma dair toplumu bilgilendirmeye yönelik yapılan programlar içerisinde kültürel etkinlikler ve sanatçı dostlarımızla gerçekleştirilen söyleşilere de mümkün olduğunca yer verildi. "


YENİ KURSLAR ÜCRETSİZ OLARAK BAŞLATILIYOR 


Day-Mer’in, her yıl Eylül itibari ile başlattığı kültürel ve sanatsal etkinlikleri kapsamında, çocukların, gençlerin, kadınların ve yetişkinlerin katılımına açık kursların yanı sıra, söyleşiler, dinletiler, film gösterimleri, canlı tiyatro performansları, şenlikler ve geceler gibi oldukça fazla ilgi gören etkinlikler gerçekleştiriliyordu. Umuyor ve diliyoruz ki hepimizin özlemini çektiği ‘o günlere’ tez zamanda yeniden kavuşuruz. Day-Mer, yeniden kavuşmayı arzuladığımız ‘o günleri’ beklerken zamanımızı, yeteneklerimizi ve hobilerimizi gerçekleştirmeye olanak sağlamak üzere yeni yıla, yeni etkinlikler ve aktiviteler düzenlenmesine olanak sağlayacak planlar ile giriyor. Tiyatro, müzik ve halk dansları çalışmalarının yanı sıra, şimdilik çevrimiçi de olsa düzenli söyleşiler, aktiviteler ve düzenli canlı yayınlar planlanan ve hazırlıkları yapılan aktivitelerden bazıları. Her bir etkinliğin birden fazla çalışma alanı olarak planlandığı kurslar, çocuklar, gençler, kadınlar ve yetişkinlere açık. Türkçe ve İngilizce iki ayrı çalışma olarak başlatılan tiyatro çalışmalarından Türkçe olanı yetişkinlerle, İngilizce olanı ise gençlerle birlikte yürütülecek. Gençlik Müzik grubu herhangi bir enstrüman çalabilen ya da sesine güvenen herkesin katılımına açık. Ayrı ayrı düzenlenen kadın korosu ve halk dansları ise tecrübeli tecrübesiz tüm kadınların katılımını hedefliyor. Gençler ve çocuklar için ise, halk danslarının yanı sıra street dans kursları da şimdilik online da olsa yeni yıl ile başlayacak olan kurslar arasında. Tamamen ücretsiz olan bu kursların yanı sıra Eylül itibarı ile başlayan saz, gitar, piyano ve keman kursları da hala katılımlara açık. 

DANIŞMANLIK HİZMETİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ 


Kurs ve etkinliklerin yanı sıra, salgına rağmen kesintisiz olarak devam ettirilen danışmanlık hizmeti de yeni yıl ile birlikte daha kapsamlı ve daha fazla sayıda toplum üyesine hizmet verecek bir servis haline getiriliyor. Day-Mer, uzun yıllardan beri sürdürdüğü; sosyal yardımlar, konut, göçmenlik, tüketici hakları konularında verilen danışmanlık hizmetlerine kovid-19 bağlantılı sağlık ve danışmanlık hizmetini de eklemiş bulunuyor. Aşı da dahil kovid-19 ile alakalı tüm soru ve sorunlarınız için çekinmeden Day-Mer’i arayabilirsiniz. Day-Mer bünyesinde yürütülen etkinlik, kurs ve hizmetlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için 020 7275 8440 ve 074 9433 4095 numaralı telefonları arayabilir ya da  [email protected]  adresine e-mail atabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.