Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti

Bu haber kez okundu.

Londra'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı, başöğretmen Atatürk anıldı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- 24 Kasım Öğretmenler Günü, Londra Yunus Emre Enstitüsü’ndeki törende kutlandı. T.C.Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, KKTC Büyükelçisi Çimen Keskin, Londra Eğitim Ateşesi Hasan Ünsal, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol'un katıldığı törende günün anlamı ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı. 

 
İNGİLTERE TÜRK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA İLETİSİ 

İNGİLTERE TÜRK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN Mansur IŞIKBOL: "İngiltere de yaşayan değerli vatandaşlar, dostlar arkadaşlar, Önce Bütün ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ rahmetle anıyoruz. 24 Kasım öğretmenler günü için kısa bir bilgi vermek istiyoruz.Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl sonra çökmüş, Anadolu işkal edilmişti. ATATÜRK önderliğinde kurtuluş savaşı başlatıldı. Kurtuluş savaşı canla kanla kazanıldı. İşkal devletleri Anadolu dan çıkarıldı. 29 Ekim 1923 günü, Osmanlı Devletinin devamı olan. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuruldu.Kurtuluş savaşında Çanakkale ve bir çok cephede binlerce şehit verilmişti. Erkeksiz bir çok köy vardı...Cumhuriyetin kurulması ile birlikte, Anadolu da çok güzel yenilikler yapılmaya başladı.ATATÜRK, önderliğinde sanayi, siyasi, askeri, ekonomi ve kültürel alanlarda çok büyük yenilikler yapıldı.Yeniliklerden biri de 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla Latin harfleri (alfabesi) ile okuma yazma kabul edildi.Bu kabul edilme tarihinden sonra yeni harflerle okuma-yazma öğretmek, okur yazar sayısını çoğaltmak için seferberlik başlatıldı.

ATATÜRK'ÜN BAŞÖĞRETMENLİĞİ

Millet Mekteplerinin açılması ve ATATÜRK'ÜN BAŞÖĞRETMENLİĞİ kabul tarihi 24 Kasım günü 1981 yılından sonra (24 Kasım öğretmenler günü) olarak kutlanmaya başladı.
İngiltere okulları ve hafta sonu Türk okullarında görev yapan. Türkiye den ve Kıbrıs'tan gelen, İngiltere de devamlı yaşayan öğretmen arkadaşlarımız öz verili olarak çalışmaktadırlar.
İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Yönetim kurulu olarak,Bütün öğretmen arkadaşlarımızın 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.İngiltere de görevli bütün öğretmenlerin de öğretmenler günü kutlu olsun.Bütün  öğretmenlere gereken değeri veren,Londra Büyükelçimiz Sayın Ümit YALÇIN Beye,Başkonsolos Sayın Bekir Utku ATAHAN Bey ve Eğitim Müşaviri Hasan ÜNSAL Beye çok teşekkürediyoruz.Sonsuz Saygılarımızla.İNGİLTERE TÜRK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN Mansur IŞIKBOL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.