Öne Çıkanlar Pandemiye ingiltere Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

3 kiloluk altın elbiseye Dubai'den alıcı çıktı

Kahramanmaraşlı Kuyumcu Ahmet Atakan tarafından yapılan 22 ayarlık 400 bin parça altından oluşan, 3 kilogram ağırlığındaki altın elbise, yaklaşık 350 bin liralık değerine karşın, alım gücü olanlarca ilgi gördü.
ilk etapta 8 altın esbap sattıklarını anımsatarak, tasarladıkları ürünün geçen sene basına yansımasından sonra yoğun bir taleple karşılaştıklarını ve bundan sonra 10 altın esbap daha sattıklarını söyledi.
Müşterilerini saklı tuttuklarını belirten Atakan, "Yurt içinde birkaç satışımız oldu ancak ağırlıklı olarak vatan dışına satış yaptık. Azeri iş insanları alaka gösterdi. Katar'a ve Rusya Başkenti Moskova'daki birkaç müşterimize gönderdik" dedi.
Atakan, kendi tasarladığı altın elbisenin 15 ehil tarafından 2 haftada üretildiğini anlatarak, "Bu sene, elbisede kullanılan parça sayısı 400 bine çıktı. Geçen seneki tanıtımdan sonra yaklaşık 10 adet sattık bu seneki hedefimiz daha fazla" şeklinde konuştu.Ahmet Atakan, altın elbiseyi almak isteyen müşterilerden enteresan taleplerle karşılaştıklarını dile getirerek, "Müşterilerimizden biri altın elbisenin tesettür modelini istedi onu da yaptık. Tabi o farklı bir şeydi, onun maliyeti şu an buradakinin iki katıydı tesettür model olduğu için kullanılan altın ve işçilik daha fazlaydı. Ayrıca plajda giymek isteyen çıktı ona göre yaptığımız da oldu" ifadesini kullandı.
"Toptan siparişler istendi"
Dubai'den bir iş adamının altın elbiseden toplu olarak alıp, bunu kendi markası altında satmak istediğini aktaran Atakan, şunları kaydetti:
"Biz bunun hususi bir şey olduğunu düşündüğümüz, herkesin alabileceği bir şey olmasını istemediğimiz için bunu kabul etmedik. Biz bu elbisenin dünyada belirli sayıda kişilerde olmasını istiyoruz. Çünkü bu sürüm ürünü değil."
22 ayar altın üzerine yakut ve pırlantaları işledikleri tacın, elbiseden daha pahalı olduğunu vurgulayan Atakan, "Taç hususi taşarım. Tacın değeri elbiseyi ikiye katlıyor. 300 bin dolar civarında. Bakmayın ufak durduğuna, şu an mankenin üzerinde 450 bin dolardan fazla altın mevcut. Diğer aksesuarlar da hediyesi."
Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira değerindeki altını üzerinden taşıyan model Seden Arslan, "Böyle bir elbiseyi taşımak çok güzel bir his, kendinizi hususi hissediyorsunuz. Yaklaşık 3 kilogram olduğu için taşıması biraz güç. Giyen daha iyi anlar çok keyifli. Herkesin alabileceği bir armağan değil" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.