Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Doğalgaz fiyatlarında zam olacak mı

Enerji Bakanı Taner Yıldız doğalgaz ile ilgili olarak şunları söyledi: "Dediğim gibi dövizdeki yükselme bizim aldığımız indirim oranından daha fazladır. Aralık 2013'e göre yüzde 26, aralık 2014'e göre yüzde 12,6'dır.Dün bizim gazpromla nihayetlendirdiğimiz fiyatlar ise 10,25'tir. biz bununla kalmadık, özel sektörün doğalgaz ihtiyaçlarıyla ilgili kendilerinin rusya'dan doğalgazı alıp, Türkiye'de rahat satabilecekleri, ticaret faaliyetlerine devam edebilecekleri noktayı yakalamış bulunuyoruz Son geldiğimiz durumda kasım 2008 doğalgaz fiyatları mertebesindedir 28 AB üyesi ülke arasında en ucuz doğalgaz satan, hem sanayicisine hem vatandaşına en ucuz doğalgaz satan ülke Türkiye'dir.Bunlarla alakalı BOTAŞ, bu indirimle beraber BOTAŞ önceki zararlarını telafi edecektir. Hazineye gümrüğe ve maliyeye olan borçlarını kapatacaktır. 2015 yılının haziran ayına kadar bunların önemli bir bölümünü, inşallah çok iyi bir nakit akışına da sahip olacaktır.

TÜKETİCİYE YANSIMAYACAK 

Yıldız, "Gazprom ile dün nihayetlendirdiğimiz fiyatlar doğalgazda yüzde 10,25'lik indirime denk geliyor ama bu kur nedeniyle vatandaşa yansımayacak" dedi. Yıldız, doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını da söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.