Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor

Bu haber kez okundu.

Hileye 2,5 milyon ceza

Yetkililer, denetimler sonucunda 17 bin 635 tutanak düzenledi. İncelemelerde O¨KC'ye bagˆlı olmayan 49 akaryakıt pompası, 108 pompa tabancası tespit edilirken, bu kapsamda kesilen ceza tutarı ise 2 milyon 541 bin 417 lira oldu.Gelir İdaresi Başkanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2014 yılında akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yoğun denetimler yapıldı. Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt pompalarına bagˆlı o¨deme kaydedici cihazlara (O¨KC) yönelik aylık ve haftalık denetimlerin sayısı 48 bin 27 oldu. Yetkililer, denetimler sonucunda 17 bin 635 tutanak düzenledi. İncelemelerde O¨KC'ye bagˆlı olmayan 49 akaryakıt pompası, 108 pompa tabancası tespit edilirken, bu kapsamda kesilen ceza tutarı ise 2 milyon 541 bin 417 lira oldu.
- 107 bin 574 mükellefin kapısı çalındı
Vergi kayıp ve kac¸aklarının o¨nu¨ne gec¸ilmesi amacıyla geçen yıl tu¨tu¨n mamulleri ve alkollü içkilerle ilgili de yoğun denetim yapıldı. Bu sektörde, "bandrollü u¨ru¨n izleme sistemi" kapsamında vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklara bagˆlı bandrol denetim ekiplerince mobil denetim cihazlarıyla perakendecilerden toptancı ve dağıtıcılara dogˆru aralıksız, yaygın ve yogˆun saha denetimleri gerçekleştirildi. Buna ek olarak taşra birimleri zincirleme denetim modeline göre çalıştırılarak, perakendecilerden toptancı ve dağıtıcılara doğru denetim yaptırıldı ve böylece daha fazla miktarda sorunlu ürüne el koyma imkanı elde edildi.
Bandrollü u¨ru¨n izleme sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen saha denetimlerinde 107 bin 574 mükellefin kapısı çalındı, mükelleflerden bin 61'i hakkında savcılığa bildirimde bulunuldu. Mobil denetim cihazıyla yapılan denetim sayısı ise 65 bin 223 oldu. Toplamda 9 milyon 107 bin 633 ürün denetlendi ve 1 milyon 337 bin 844,10 liralık özel usulsüzlük cezası kesildi. Denetlenen alkol mamullerinden 27 bin 957'si bandrolsüz, 13 bin 952'si taklit bandrollü, 6 bin 416'sı ise niteliğine uygun olmadığı gerekçesiyle savcılığa bildirildi. Tütün mamullerine yönelik denetimlerde ise 1 milyon 245 bin 48 bandrolsüz, bin 762 taklit bandrollü, 32 tane de niteliğine uygun olmayan ürün savcılığa aktarıldı.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.