Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Dolar güne nasıl başladı, 6 Kasım

Dün 2.8775'e kadar yükselen ardından aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL günü 2.86'ın hemen altında tamamlamıştı.Dolar/TL bu sabah ise 08.44 itibarıyla güne 2.8610/2.8636 seviyesinden başladı.Dün akşam 2.9850 civarında olan sepet bazında TL ise aynı saatte 2.9872/2.9902, 3.11 civarı.Euro/TL ise 3.1133/3.1167 seviyesinde bulunuyor.

S&P DEĞELENDİRMESİ BEKLENİYOR
Piyasa kapanışının ardından ise Türkiye'ye ilişkin kredi notu gözden geçirmesini yayımlaması beklenen Standard & Poor's (S&P) kararı takip edilecek.Uzmanlar Eylül ayında 142,000 olan tarım dışı istihdamın Ekim ayında 180,000'e yükselmesini bekliyorlar. Veri bugün TSİ 1630'da açıklanacak.Piyasalarda veri ile birlikte ABD'nin faiz artışının Aralık ayında başlayıp başlamayacağına yönelik yapılan fiyatlamanın da yeniden şekillenebileceği belirtiliyor. ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılma ihtimali vadeli işlem kontratlarına göre dün itibariyle yüzde 58 düzeyinde bulunurken, ABD'nin iki yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi dört buçuk yılın zirve seviyesindeki seyrini sürdürüyor.Fed Başkanı Janet Yellen ve New York Fed Başkanı William Dudley, bu haftaki açıklamalarında verilerin de destekliyor olması halinde ABD'nin faiz artırımına hazır olduğunu ifade etmişlerdi.

S&P'DEN NÖTR YA DA POZİTİF BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR
ABD verilerinin ardından bugün Türkiye'yi yatırım yapılabilirin bir kademe altında BB+ notuyla derecelendiren ve görünümü ise negatifte yer alan S&P'nin açıklamaları izlenecek.S&P en son Mayıs ayı başında piyasalarca daha yakından izlenen Türkiye'nin yabancı para cinsi kredi notunu ve görünümünü sabit tutmuş ancak uzun ve kısa dönem yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BBB/A-2"den "BBB-/A-3"e düşürerek not görünümünün ise negatif olduğu belirtmişti.Analistler diğer iki kredi kuruluşuna göre Türkiye'yi bir kademe daha aşağıda değerlendiren S&P'den bugün olumsuz yönde bir değerlendirmeden ziyade olumlu ya da nötr bir adımın olasılığının daha yüksek olabileceğini belirtiyorlar.Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Bugünkü trendi ABD verisi belirleyecek. Saat 1630'a kadar içeride önemli bir gelişme yaşanmazsa kurda sakin bir seyir izlenebilir. Eğer tarım dışı istihdam verisi ABD'de faiz artışının Aralık'ta yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir yön verirse yani beklentilerin çok üzerinde ya da altında bir veri ile karşılaşırsak piyasada sert hareketler yaşanabilir" dedi ve ekledi:"ABD verisi sonrası ise S&P açıklamaları önemli olacak. S&P Türkiye'yi diğer iki büyük kuruluşa göre bir kademe aşağıda değerlendiriyor. Eğer bir adım atacaklarsa bu adımın not indirimi olması çok zor. Hele ki seçimlerin ardından diğer iki kuruluşa göre iki not fark oluşması ihtimali dünyada pek de rastlanılan bir durum değil. Bu nedenle bir değişiklik gelecekse bunun pozitif olma ihtimali çok daha yüksek... Burada olumlu sürpriz notun artması olabilir ancak bunu beklemiyorum. Bundan ziyade not görünümün negatiften durağana çekilmesi ise daha makul bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.