Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği ANTROPOSEN

Bu haber kez okundu.

Altın fiyatlarında son durum, çeyrek altın kaç TL-2 Ağustos 2016

Son 5 işlem gününde 130 lira seviyelerinde yatay bir seyir izleyen gram altın, bugün de 130,4 lira seviyesinde dengelendi. Altının gram fiyatı, dün dolar kuruna paralel olarak gün içinde 128,9 liraya kadar gerilese de günü yüzde 0,2 yükselişle 130,1 liradan tamamlamıştı.

Bugün saat 10.00 itibarıyla Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212 lira, Cumhuriyet altını 866 liradan satılırken, gram altın da yüzde 0,2 yükselişle 130,4 liradan işlem görüyor. Altının onsu ise şu dakikalarda yatay seyirle 1.355 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta Japonya Merkez Bankasının (BoJ) parasal genişleme konusunda piyasa beklentilerini karşılamaması sonrası güvenli liman alımları ile yükselen altının ons fiyatının, beklentilerin altında gelen ABD büyüme verisinin ardından çıkışını sürdürdüğünü ve 1350 doların üzerini test ettiğini ifade ediyor.

Altının ons fiyatının 1.350 doların üzerinde kalıcı olmasının cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine bağlı olacağını vurgulayan Memiş, bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemi nedeniyle altın fiyatlarındaki belirsizliğin devam ettiğini kaydediyor.

Memiş, küresel piyasalarda yatırımcıların altına yoğun bir ilgisi olduğunu gözlemlediğini dile getirerek, "Fiziki talep beklenenden az olursa altında kâr satışları görülebileceğini, toparlanma isteği devam ederse de altının ons fiyatının 1.360 dolar seviyesini test edebileceğini tahmin ediyoruz. Altının gram fiyatı ise dolar kuruna bağlı hareketler sergilediği için beklentimiz doğrultusunda TL'deki değer kazancı devam ederse gram fiyatı da düşürebilir." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.