Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur

Bu haber kez okundu.

Başbakan Yıldırım'dan Türk ekonomisi hakkında flaş açıklama

İşte o konuşmadan satır başları: Türkiye artık denetlenen ülke değil, denetleyen ülkedir. Eski Türkiye senaryoları artık tarihin çöplüğüne atılmıştır. Küresel piyasalardaki hareketlilik konusunda tedbirliyiz. Piyasada yaşanan olayla sadece Türkiye'ye has bir durum değildir.Küresel piyasalardaki dalgalanma Türkiye'yi kötü etkiledi. Bu durumun üstesinden geleceğiz. 8 buçuk milyon vatandaşımız 78 milyar lira müraacat etti, devlete olan borcunu ödemek için. 1 milyon 316 bin vatandaşımız da müraacat ederek 34 milyonluk borcunu yeniden yapılandırmak istedi. Vatandaşımız kriz mi var al sana para. Vatandaşımız 112 milyar lirayı devlete ödemek için kuyruğa girdi. Böyle bir milletin evlatlarından bahsediyoruz.Merkez Bankası'nın net döviz rezervlerinde herhangi bir azalma söz konusu değil. Planlarımızı en kötü senaryoya göre yaptık.

MECBUR KALMADIKÇA SÖZLEŞMELER TÜRK LİRASI

Devletin alacaklı olduğu kurum ve kişiler var. Bunlar da döviz üzerinden 5 milyar dolar. Onlara da dedik, Türk parasıyla ödeyin. Böylece 5 milyar dolar daha bırakmış oluyoruz. Bu milli paramızın güçlü kalmasına da katkı sağlıyor. Mecbur kalmadıkça yabancı para ile sözleşme yapmayacağız. Türk lirası ile sözleşme yapacağız. Devletin yapacağı döviz ödemelerinde bir değişiklik söz konusu değil. devlet ödemelerini aslanlar gibi yapacak gücü de var imkanı da var.

BU MİLLETTEN HİMMET DEĞİL ZIRNIK BİLE ALAMAYACAKSINIZ

Bazıları sazı ele almış dolar şöyle çıktı böyle indi felaket türkülerini söylemeye başladı onları siz iyi bilirsiniz. Bunların adı felaket tellalları korosu. Bu kora 2008 yılında sazlarını alıp meydanlara inmişti şimdi de bir şeyler tıngırdatıyorlar. Terör olur, 15 Temmuz olur, parasını bozdurur hem alçakların darbesini sona erdirir hem de ekonomisini yoluna koyar. İstiyorlarki Türkiye bir ekonomik belirsizliğe girsin. Siz bu milleti 15 temmuz gecesi tanklarla toplarla yıldıramamamışsınız üç beş kuruş parayla mı yıldıracaksınız. Bu devletten himmet değil bile zırnık bile lamayacaksınız. Bitti o günler. Vergi barışı ile ilgili maliye bakanlığı düzenlemeleri tamaladı.  borcunu yeniden yapılandıran vatandaşımız. Bundan sonra develete davalı olmadan işlerine bakacaklar.

2017 BÜTÇEMİZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

5 Aralık'ta bütçe Meclis Genel Kurulu'na gelecak çalışmalar tamamlanacak.  16 Aralık arası Genelkurul oldukça renkli geçecek. Kimin ne söylediğini kimin ne yaptığını görme fırsatı bulacaklar. Bütçede  önemli payı eğitime ikinci önemli bir payıda sağlığa aktaracağız. 70 milyarın üzerinde kamu yatırımı yapacağız. 2017 bütçemizin şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyorum

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.