Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur

Bu haber kez okundu.

Yeni yılda asgari ücret kaç TL olacak

Asgari ücrete yapılacak artış 1 Ocak itibariyle devreye girecek ve tek defada yapılacak. İki kademeli artış olmamasına karar verildi.

Müezzinoğlu, "Asgari ücreti yalnızca işverenlerin onayı ile kararlaştırdık. İşçi tarafı kararı imzalamadı" dedi.

Türk-İş tek kademeli artış istiyor ve asgari ücretin 1.600 lira'ya çıkmasını talep ediyordu. DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ise asgari ücretin tamamen vergi dışı bırakılması gerektiğini ifade ederek en az net 2 bin TL olması gerektiğini ortaya koymuştu.

Hükümet ve işveren ise iki kademeli artıştan yanaydı. İşveren tarafı ayrıca herhangi bir zam olmamasını istiyordu.

Müezzinoğlu açıklamasında, "Öncelikle işçi kardeşlerimizin mutlu olamadığı, işverenin de çok mutlu olamadığı, bakan olarak benim de mutlu olamadığım ama paylaşarak sıkıntıları azaltacağımız bir yolculuk içindeyiz. Ortak karar vermeye çalıştık. Gönlüm arzu ederdi ki Türk-İş'in de imzası olsun" ifadelerini kullandı.

DİSK: 104 TL zam yapıldığı iddiası aldatmacadır

DİSK ise bireysel emeklilik (BES) ve vergiler dolayısıyla asgari ücretin 1.200 tl civarına gerileyeceğini öne sürerek, açıklanan rakamın 'aldatmaca' olduğunu belirtti.

DİSK açıklamasında, "Öte yandan asgari ücrete 104 TL zam yapıldığı iddiası gerçek dışıdır, aldatmacadır. Yapılan 104 TL zam zorunlu BES vergi artışı ile geri alınacaktır. 2017'de uygulanmaya başlayacak zorunlu BES ile birlikte asgari ücretliden 53,3 TL kesinti yapılacaktır. Böylece asgari ücrete 104 TL değil 50 TL zam yapılmış oldu. Ancak bu 50 TL zam da vergi dilimlerinde yapılan hile ile işçinin cebinden uçacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.