Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Min-Jae Kim Güney Kıbrıs

Bu haber kez okundu.

Belediye vergilerindeki yüzde 300'lük zamlar İngiltere ekonomisini çökertecek

Avrupa Ajansı (AVA) ÖZEL HABER-İngiltere’de iktidarındaki Muhafazakar Parti ( Conservatives) Hükümeti’nin 2017 - 2018 bütçe degerlendirmeleri sonucunda, Nisan ayında yürürlüğe girecek olan belediye vergilerine yapılan %300’e varan zamlar için uzmanlar uyardı ve önlemini almayan birçok işletmenin kapanabileceğinin altını çizdi.İngiltere’deki belediyeler hükümetin kararları doğrultusunda kendi bölgelerindeki işletmelerden aldığı yıllık belediye vergilerini (business rate) büyük oranda arttırdı. Bunun sonucunda küçük ve orta işletmeler üzerinde büyük bir baskı oluştu.  Finans uzmanlarından edinilen bilgilere göre bu yılın çok zor geçmesi, hatta birçok işletmenin iflas bayrağı çekmesi olası.

 

İngiltere’nin güney bölgesini özellikle Londra’daki işletmeleri etkileyecek yeni vergi uygulamaları nisan ayından itibaren hayata geçecek. Gazetemize yakın uzmanlar, işverenleri şimdiden uyarmaya başladı ve Home Office’in cezaları artıracağını, işletmelerin şimdiden bu sorunları engellemek için hükümetin web sitesinden yeni vergi oranlarını kontrol etmesi gerektiğini belirtti.

 

 

ADP’den Enver Kannur uyarıyor;

- vergilerindeki artış %300  

- İşletmeler kapanacak

- Sigortasız işçiye £15.000 ceza

 

Account Direct Plus şirketinin ortaklarından Muhasebe ve Finans uzmanı Enver Kannur, yeni vergi uygulamalarıyla ilgili Avrupa Gazetesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu. 

 

İngiltere’deki belediyeler hükümetin kararları doğrultusunda kendi bölgelerindeki işletmelerden aldığı yıllık belediye vergilerini (business rate) büyük oranda arttırdı. Bunun sonucunda küçük ve orta işletmeler üzerinde büyük bir baskı oluştu. 

 

YENİ DÖNEMDE GELECEK VERGİLERLE LONDRA’DAKİ İŞLETMELERİN YARISI KAPANABİLİR

Account Direct Plus şirketinin ortaklarından Muhasebe ve Finans uzmanı Enver Kannur, yeni vergi uygulamalarıyla ilgili Avrupa Gazetesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu. 

 

 

Kannur, “ Bu yıl belediye vergilerindeki artış %300’ü bulacak. Bu durum en çok İngiltere’nin güneyini özellikle de Londra’yı etkileyecek. 

İşletmelerin yarısından fazlası kapanma tehlikesiyle karşılaşabilir. Nisan ayında artacak bu vergilerin vatandaşımızı asgari ölçüde etkilemesi için biz şimdiden herkesi uyarıyoruz, fakat bu durumun farkında olmayan birçok işletme sahibi var. Bütün işletme sahipleri şimdiden vergi oranlarındaki artışları kontrol etmeli ve önlemlerini almalıdır.” dedi.

 

 

 

Sigortasız işçi çalıştıran işletmelere 10 – 15 bin pound ceza

 

 

Artan vergi oranlarının yanı sıra işletme sahiplerini tedirgin eden bir diğer konu ise cezası ağırlaştırılan işçi çalıştırma kriterleri. Kannur’a göre sigortasız işçi çalıştıran işletmelere yeni dönemde uygulacak cezaların bedeli 10 – 15 bin pound arasında değişecek. Bu konuda da işverenler dikkatli olmalı.

 

Ayrıntılı bilgi için: 293 Green Lanes, London N13 4XS t: 020 8886 9222 Skype: accountingdirectplus  e: [email protected]  w: www.accountingdirectplus.com

 

West End Office: 34-35 D’Arblay Street, London, W1F 8EY t:0203 725 5900

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.