Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de seçimler Sterlin'i nasıl etkiledi

Sterlin, İngiltere'de yapılan genel seçimlerin ardından Ocak ayından beri gün içi en yüksek düşüşünü gerçekleştirdi.Perşembe akşamı anket sonuçlarının ortaya çıkmasıyla Sterlin, Dolar ve Euro'ya karşı yüzde 2 düşüş kaydetti.

Ancak daha sonra tahminlere göre Muhafazakar Parti'nin azınlık hükümeti kurabileceği ya da İşçi Partisi yönetimi altında daha yumuşak bir Brexit sürecinin yaşanabileceğine dair ihtimaller, Sterlin'in toparlamasını sağladı.

ThinkMarkets'tan analist Naeem Islam, analistlerin bu sonucu beklemediğini söyleyerek, May'in seçimleri kazanmasına rağmen asıl zaferi Corbyn'in elde ettiğini ve bunun ileride Sterlin'in Amerikan Doları karşısında 1,22'ye ilerleyebileceği yorumunda bulundu.

TSİ 08:11'de Sterlin/Dolar paritesi, yüzde 1,56'lık düşüşle 1,2754'te seyrediyor.

'Karmaşık politika fiyatlanacak'

Henüz Londra'da piyasaların açılmamış olması sebebiyle işlem hacminin düşük seyrettiği sabah saatlerinde Londra borsası vadelileri yüzde 0,3 düşerken 10 yıllık İngiliz hazine tahvillerinin getirisi 5 baz puan düştü.

Allianz'ın ekonomi analisti Mohamed El-Erian ise piyasaların daha karmaşık bir politikayı fiyatlamaya girişeceği uyarısında bulunuyor.CMC Markets'tan Michael Hewson ise bu sonuçların İşçi Partisi'nin seçim beyannamesi nedeniyle Sterlin ve Londra borsasında düşüşe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.Asya piyasalarında Japonya'da Tokyo Borsası'nın temel göstergesi Nikkei endeksi yüzde 0,7 yükselirken MSCI (Morgan Stanley Capital International) Asya Pasifik endeksi ise yüzde 0,2 arttı.

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.