Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

AĞAOĞLU LONDRA GÖKDELEN PROJESİNDE SON DURUM

Avrupa Gazetesi/AVA Abdullah ÖZKAN/Londra Türkiye’de inşaat sektörü denildiğinde ilk akla gelen isim olan Ali Ağaoğlu uzun süre Londra’da bir gökdelen dikmek istediğini açıklamıştı. Londra’nın en prestijli bölgelerinden olan Canary Wharf'da yapmayı planladığı binanın görkemini herkesin konuşacağını belirten Ağaoğlu bina bittikten sonra en üstüne bir de Türk bayrağı asacağını duyurmuştu. Ancak yaşanan gelişmeler inşaatın bir türlü başlayamamasına neden oldu. Ve yaşanan son gelişmeler Londra’nın en büyük gökdeleninden biri olacak Ali Ağaoğlu projesinin çıkmaza girmesine sebebiyet verdi.

 

“Bölgede gökdelen yarışı”

 

Londra’nın en güzide yerleri arasında gösterilen Canary Wharf'da tam bir yer kapma yarışı yaşanıyor. Kendi binalarını inşa etmek isteyen şirketler gerekli izinleri alabilmek adına tüm sınırları zorluyor. Bu isimler arasında tanıdık bir isimde var. Bu isim Ali Ağaoğlu’ndan başkası değil. Tower Hamlets London Borough geçtiğimiz günlerde Isle of Dogs in London Docklands’ta yapılması planlanan 75 katlı bir gökdelen projesini onayladı. Önerilen projede gökdelen 239 metre yüksekliğinde olacak. Ayrıca Canary Wharf grubu London Docklands’ta yeni bir nesil oluşturmak için yarış katıldı ve gökyüzüne 218 metre yükseklikte ve 58 katlı lüks apartman inşa etmek için harekete geçti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından onay bekleyen diğer şirketlerde harekete geçti ve görüşmelerini sıklaştırdı. Ancak Ali Ağaoğlu’nun hayata geçirmek istediği proje hakkında henüz bir gelişme yok. 

 

Süreç bu şekilde ilerlerken Ali Ağaoğlu’nun nasıl bir politika izleyeceği ve bu projenin akıbetinin ne olacağı büyük merak konusu. Ancak kesin olan bir şey var ki bu proje hayata geçtiğinde ve Ali Ağaoğlu gökdeleni tamamlandığında Londra’da yaşayan Türk vatandaşlar için önemli bir gurur kaynağı olacak. Londra’nın en yüksek binalarından biri olacak olan Ağaoğlu projesinin çatısında dalgalanacak olan Türk bayrağını izlemek Türk vatandaşları büyük bir zevk alacak ve bu proje aynı zamanda önemli bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilecek. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.