Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra Avukat Alpan Uz Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport Redstone Solicitors ingiltere

Bu haber kez okundu.

Benzin fiyatı yüzde 42,1 düştü

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2014 Enerji Oscar Ödülleri için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'deki siyasi istikrara ve bunun sürdürülebilir oluşuna duyulan güvenin daha arttığını söyledi.Yatırımların devam edeceğini, rehavete kapılınmayacağını dile getiren Yıldız, "Şu anda enerji arz güvenliğimizle alakalı arz fazlamız olsa da yatırımları devam ettireceğiz. Türkiye büyümeye, ilerlemeye devam edecek. Hangi gerekçeyle ve sebeple olursa olsun Türkiye'nin istikrarını bozmaya dönük bütün çabalar sonuçsuz kalacak" diye konuştu.
Sektörün büyüklüğünün 98 milyar lirası petrol ürünleri, 12,4 milyar lirası LPG, 1,2 milyar lirası siyah ürünler  olmak üzere yaklaşık 112 milyar lira ulaştığına dikkati çeken Yıldız, sektörün 60 milyar liralık bir vergi oluşturduğunu belirtti.
Türkiye'de araç sayısının son 12 yılda 8,6 milyondan 18,6 milyona çıktığını dile getiren Yıldız, araç sayısının her yıl yaklaşık 1 milyon civarında arttığını bildirdi. Yıldız, enerji kalemlerinin ithalatının yarıdan fazlasının ulaştırmada tüketildiğini kaydetti.
Uluslararası siyaset ve ilişkilerden arındırılamayacak büyük enerji projelerinin hayata geçmesinin birçok dengeyi değiştireceğini vurgulayan Yıldız, bu süreçte Türkiye'nin coğrafyasından kaynaklanan avantajları kullanacağını aktardı. Yıldız, "Mevcut ve yeni gelişecek projelerin, ister Karadeniz'de ister Akdeniz'de olsun, bunların her birisinin getirisini tek tek kilometrekare, kilometrekare değerlendirmemiz lazım. Bunların yakinen takipçisi olacağız. Bunların her birisinin Türkiye'deki enerji yapılanması, tedariki, kaynakların çeşitlendirilmesiyle alakalı son derece faydası olacak" değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.