Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

AB enerji ve ekonomi toplantısı

Brüksel'de iki gün sürecek zirvede liderlerin gündeminde enerjide 2030 hedefleri bulunuyor. AB Komisyonu, "karbondioksit emisyonunun 1990 yılına kıyasla 2030'a kadar yüzde 40 düşürülmesi, yenilenebilir enerjinin payının yüzde 27'ye yükseltilmesi ve yüzde 30 enerji tasarrufu" hedeflerinin belirlenmesini istiyor.AB böylece aralık başında Lima'da ve gelecek yıl Paris'te toplanacak BM iklim değişikliği konferansları öncesinde elini güçlendirerek diğer katılımcılardan bağlayıcı hedefler belirlemelerini istiyor.  AB içinde elektrik üretimini büyük ölçüde kömürden sağlayan Polonya'nın başını çektiği Doğu Avrupa ülkeleri ve İngiltere, hedeflerin yumuşatılması ve esnetilmesini talep ediyor. Doğu Avrupalılar ayrıca enerji hedeflerine yönelikAB mali desteğinin artırılması için lobi yapıyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirveye girerken basına yaptığı açıklamada, "Müzakereler kolay olmayacak ve sonuca ulaşabileceğimizi henüz söyleyemem" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.