Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Altın 3 gündür yükselişte, 28 Ağustos Altın fiyatları

ABD, Ukrayna'nın doğu bölgesindeki çatışmaların daha önce barışın hakim olduğu bölgelere yayılması ile birlikte, Rusya'nın Ukrayna'da ayrılıkçı isyancıları kullanarak bir karşı saldırı yönetiyor olabileceğini kaydetti. Ukrayna'daki şiddet olayları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hafta Ukraynalı mevkidaşı Petro Poroshenko ile bir araya gelmesi ve görüşmeleri siyasi çözüme doğru atılan bir adım olarak nitelemesinin ardından genişledi. Altın, 21 Ağustos'ta, Fed'in son toplantısının tutanaklarının politika yapıcıların faizleri algılanandan daha önce yükseltebileceğini işaret etmesinin ardından 1.273,14 dolara gerileyerek 18 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. On önemli para biriminden oluşan sepet karşısında 26 Ağustos'ta yaklaşık yedi ayın en yüksek seviyesine çıkan dolar, bu seviyeden itibaren gerilemeye başladı ve bugün bu haftanın en düşük seviyesine indi. Beijing'de Capital Futures Co. analistlerinden Liu Xu, bugünkü raporunda, ''Yatırımcılar Ukrayna'da artmakta olan tansiyonu dikkatli gözlerle izlemeye devam etti. Jeopolitik sorunlar, altına yönelik güvenli liman alımlarının artmasına yardımcı oldu.'' şeklinde görüş bildirdi. Spot altın yüzde 0,5 yükselerek, Londra saati ile 09:52'de, ons başına 1.289,57 dolara çıktı. Metal 1.293,5 dolar ile 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0,5 yükselişle ons başına 1.290,2 dolara ulaştı.Vadeli kontratlarda son 100 günün ortalamasına yaklaşıldı.Altın geçen yıl, Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentileri ile yüzde 28 değer kaybetti. Fed Başkanı Janet Yellen, 22 Ağustos'ta yaptığı konuşmada, istihdam piyasasındaki iyileşmeye dikkat çekti. ABD'de Ticaret Bakanlığı bugün gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyüme rakamının güncellemesini açıklayacak. Spot gümüş yüzde 1,8 artışla ons başına 19,8050 dolara çıktı. Metal bugün yüzde 2,3 ile 17 Temmuz'dan bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirerek 19,9044 dolara kadar yükseldi. Platin yüzde 0,5 değer kazanarak ons başına 1.425,99 dolara ulaştı. Palladyum yüzde 0,5 primle ons başına 897,63 dolara geldi. Metal 18 Ağustos'ta 902.09 dolar ile 13 yılın en yüksek seviyesini gördü ve yedi ay üst üste yükselerek Ocak 2011'den bu yana en uzun süreli aylık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.Rusya dünyanın en büyük palladyum üreticisi konumunda. Fiyatlar bu yıl, otomobillerin katalitik konvertör parçalarındaki kullanımının artması ve dünyanın ikinci büyük üreticisi Güney Afrika'da 5 ay süren ve Hazian ayında sona eren maden grevinin arz tarafında aksaklıklar yaratmasının etkisi ile yüzde 25 değer kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.