Öne Çıkanlar Yasmine Dar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı

Bu haber kez okundu.

Bank Asya ortaklarından BDDK ve TMSF'ye dava

TMSF tarafından yönetimi devralınan Bank Asya'nın ortakları, BDDK ile TMSF'ye dava açtı.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, geçen hafta yönetimi devralınan Bank Asya'nın ortakları, BDDK ve TMSF'nin karar ve uygulamalarına karşı dava açtı.
BDDK 3 Şubat'ta, Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanımına karar vermesinin ardından bankanın yönetim kuruluna dokuz kişi atanmıştı. Yönetimin TMSF'ye devrolmasına gerekçe olarak ise bankada imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK'ya verilmediği belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.