Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Bir Altın Ödül de Roma'dan Geldi

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve beraberindeki heyetle Roma’da gerçekleştirilen uluslar arası törene katılan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Altın Ödül takdim edildiği bildirildi.

İrfan S. Günsel Açılış Seramonisinde Konuşarak, KKTC’yi anlattı…

Günsel Seramonisi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, dünya üzerinde alanı ve nüfusu bakımından küçük bir devlet olmasına rağmen, tarihi, kültürü, turistik zenginlikleri yanısıra insanlarının azmi, çalışkanlığı sayesinde yaratılanYakın Doğu Üniversitesi ve Hastanesi gibi eserleriyle, bugün dünyada kabul edilen standartların daha ileriye götürülmesi için uğraş veren, bilim, sağlık alanlarındaki başarılı uygulamaları ve sahip olduğu yüksek teknolojisiyle dünyada örnek gösterilen bir konuma geldiğini anlattı.

Günsel’e Altın Ödül, KKTC Roma Temsilcisi ve TC Vatikan Büyükelçisi ile Birlikte Taktim Edildi

Roma’da gerçekleştirilen ve elliden fazla ülkenin katıldığı görkemli törende ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anons edilmesinin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne altın ödülün verildigi belirtilen açıklamada, ödülün, KKTC Roma Temsilcisi Novber Ferit Vechi ve Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Kenan Gürsoy ile birlikte Günsel’e taktim edildiği vurgulandı.

 

 

 

TC, KKTC ve YDÜ yetkilileri KKTC’ye verilen Altın Ödül’ün Önemini Roma’da Düzenledikleri Basın Toplantısıyla Duyurdu…

KKTC YDÜ Hastanesi’ne Altın ödülünün verilmesiyle ilgili olarak, Roma’da Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan’ın yanısıra Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Maslahatgüzar Erkan Aytun, KKTC Roma Temsilcisi Novber Ferit Vechi’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, KKTC’ye verilen Altın Ödülü’nün öneminin anlatıldığı belirtilen açıklamada, KKTC’nin gün geçtikçe uluslararası platformlarda kabul görmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildine yer verildi.

 

 

 

İrfan S. Günsel “Altın Ödülü Ülkem KKTC Adına Alıyorum”

Toplantıda konuşan Günsel “Meyve veren ağaç, tek bir tohum zerreciğinden doğar, gerekli şartlar yaratılırsa yaşar ve meyveleriyle de hayat verir” diyerek konuşmasına başlayan Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin, Akdeniz’in cennetsel güzellikteki köşelerinden biri olan Kuzey Kıbrıs topraklarında yükselen, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hayat verdiği bir meyvesi ve insanlığa yönelik hedeflerinin bir ürünü olarak hayat bulduğunu söyledi. “Altın Ödülü ülkem KKTC adına alıyorum” diyen İrfan S. Günsel YDÜ Hastanesi’ne iki ay önce Frankfurt’ta Avrupa Uluslararası En İyiler Töreni’nde yine Altın Ödül verildiğini anımsatarak, Dünya Başkentlerinde KKTC’ye verilen ödüllerin KKTC’nin Dünya’daki farkındalığını arttırdığına vurgu yaptı.

KKTC Roma Temsilcisi Vechi “Ülkem Adına Gurur Duydum”

Günsel’in ardından konuşan Novber Vechi de YDÜ’nün KKTC adına uluslararası platformlarda kazandığı başarılar ve aldığı ödüllerin ülke adına cok önemli olduğuna işaret ederek “ülkem adına gurur duydum” dedi.

Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Maslahatgüzar Erkan Aytun “KKTC’nin Temsiliyeti Önemli ve Mutluluk Verici”

Aytun toplantıda yaptığı konuşmada dünyadan pek çok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde KKTC’nin YDÜ Hastanesi ile temsil edilmesinin ve Altın Ödül’e laik görülmesinin mutluluk ve gurur verici olduğunu söyleyerek bu tür temsiliyetlerin önemine işaret etti.

Ahmet Savaşan “Kalıcı Eserlerin Onuru ve Gururu, Kıbrıs Türk Halkı’na Aittir” 

Savaşan, medeniyetler ve halklar, yarattıkları eserlerle ve o eserlerin insanlığa olan kalıcı katkılarıyla hatırlanırlar. İşte bu anlayışla, Yakın Doğu Üniversitesi veYakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkı adına tarihe kalıcı bir izdüşüm olarak yaratılmıştır. Bu kalıcı eserin onuru ve gururu da, Kıbrıs Türk Halkı’na aittir” diye konuştu.

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy “KKTC Adına Büyük Başarı”

Prof. Dr. Gürsoy ise Yakın Doğu Üniversitesi’ni yakınen bildiğini, pek çok kez konferanslarına katıldığını belirterek, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in şahsında emeği olan herkesi bu başarı öyküsünü KKTC’ye yaşattıkları için kutluyorum dediği belirtilen açıklamada, KKTC’ye verilen ödüllerin her geçen gün arttığına işaret eden Gürsoy’un, Kuzey Kıbrıs’da yaşayanların dünyaya örnek olabilecek başarılar kazanmasının fevkalade önemli olduğunu söylediğine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.