Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EKK ile Baştepe'de buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu saat 19.30'da Beştepe'de toplayacağı açıklandı.Toplantıda piyasadaki gelişmeler, faiz ve artan döviz fiyatlarının değerlendirileceği öğrenildi. Toplantıda Para politikası çerçevesinde alınabilecek önlemler masaya yatırılacağı belirtiliyor.Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün yapılması planlanan toplantı, yoğun program nedeniyle iptal edilmişti.

CUMA GÜNÜ TOPLANTI YAPILMIŞTI

Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan EKK'ye Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ile Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ katılmıştı.

REFORM KARARI ÇIKMIŞTI

4 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, "Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak. Reel sektörün desteklenmesine yönelik adımlar devam edecek. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak" şeklinde açıklama yapılmıştı.Merkez Bankası'nın faizleri görüşeceği Para Politikası Kurulu (PPK), Murat Çetinkaya başkanlığında Perşembe günü toplanacak.

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında; Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma Bakanı, Maliye Bakanı ve ilgili bürokratlardan oluşuyor. Kurula Başbakan ve Cumhurbaşkanı da başkanlık edebiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.