Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc muharrem ince Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Dolar ve euro tarihi rekorun bile üzerine çıktı

Dolar ve euro ne kadar oldu? Dolar ve euro rekor kırdı. Haftanın son gününe 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faizlerin düşürülmesi gerektiği"ne ilişkin konuşmasının da etkisiyle yeniden hareketlendi. Kur, 3.5840 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken; saat 14.14 itibari ile bankalararası piyasada 3.5657 seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL, doların küresel bazda güçlü seyri ve referandum başta olmak üzere iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Kur, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum açıklamasının ardından 3.5075 seviyesini görerek yeni rekorunu kırmış; günü 3.50 civarında tamamlamıştı. Euro/TL de 3.7875 seviyesini görerek yeni bir rekor kırdı.

EKK TOPLANIYOR

Piyasalarda bugün TSİ 16.30'da açıklanacak Kasım ayına ilişkin ABD tarım dışı istihdam verilerinin küresel anlamda yön belirleyici olması bekleniyor. Ardından ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) takip edilecek. EKK'nın bugün saat 17.00'de toplanması bekleniyor.

DOLARDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLEBİLİR

Bankacılar bugün de kurun yeni zirvelerini test edebileceğini ABD verilerinin bunda belirleyici olabileceğini söylediler. ABD verilerinin ardından ise piyasalar EKK toplantısına odaklanacak.OPEC dün gerçekleştirdiği toplantısında 2008'den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varırken, küresel petrol fiyatlarında son iki yılda yaşanan yüzde 50'den fazla kaybın ardından harekete geçti. OPEC üyesi olmayan Rusya da 15 yıl aradan sonra üretim kesintilerine katılacak.Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifini ele aldıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Yıldırım, gelecek hafta AKP olarak anayasa değişiklik teklifini TBMM'ye sunmuş olacaklarını söyleyerek, "Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecek. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor, her şey yolunda giderse yazın başında referandum olabilir" dedi.Referandum konusu artan siyasi tartışmalar sonucu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimali nedeniyle piyasalarda endişeye neden oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.