Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Dolar yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası tutanaklarının açıklanması sonrası 2.25 liraya kadar inen dolar, yeniden yükselerek 2.28 lira düzeyini de geçti.
Sabah ilk işlemlerde 2.2750 lira dolayında hareket eden dolar, daha sonra 2.2845 liraya kadar çıkarken, euro da 2.89 lira sınırını geçerek 2.8935 liraya yükseldi.ayrıntılar avrupagazete.com'da
ABD MERKEZ BANKASI'NDAN FARKLI SESLER
Doların yönünü yeniden yukarı çevirmesinde ABD Merkez Bankası'nın üyelerinden yükselen sesler etkili oldu. Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, faiz artırımlarının "gelecek yılın ortaları gibi" başlayacağını söyledi.ABD Merkez Bankası üyelerinden St. Louis Başkanı James Bullard da, faizlerin 2015'in ilk çeyreğinde yükseltilmesinden yana olduğunu söyledi. San Francisco Başkanı John Williams da "Ekonomi veya enflasyon fazla hızlanırsa, faizleri daha erken artırmamız gerekir" dedi.
BORSA
ABD'den gelen erken faiz artırımı işaretlerinin yanında IŞİD'in Kobane'ye saldırılarını protesto gösterileri sonrası yükselen şiddet olaylarının da etkisiyle Borsa'da hisse senetlerine satış geldi.Güne yüzde 0.88 düşüşle 74 bin 546 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi, 74 bin 74 puana kadar geriledikten sonra biraz toparlanarak, ilk seansı, dünkü kapanışın yüzde 1.24 düşüğü olan 74 bin 273 puandan kapattı.
PETROL
Doların düşüşüyle biraz toparlanan petrol fiyatları yeniden inişe geçerek 90 doların altına geriledi.Türkiye'nin de fiyatlamalara baz aldığı Kuzey Denizi'nde çıkarılan Brent ham petrolünün varil fiyatı, petrol arzındaki artış ve küresel ekonomik görünümde zayıflamayla, yüzde 1.7'ye karşılık gelen 2 dolar dolayında düşüşle 88.50 dolara geriledi.ABD hafif petrolü de yüzde 2.2 düzeyinde gerileme ile 83.9 dolara gerileyerek, 84 doların da altına indi.Petrol fiyatlarındaki düşüşte, yükselen arza karşılık, küresel ekonomide yavaşlama belirtilerinin artması etkili oldu. Dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya'nın ihracatında geçen Ağustos ayında yüzde 5.8 ile 2009'daki küresel finans krizinden bu yana en büyük düşüş gerçekleşti.Ham petrol fiyatlarındaki gerilemenin sürmesi durumunda akaryakıt fiyatlarını da aşağıya çekmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.