Öne Çıkanlar türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever Hatice İngiltere vize ingiltere Türkiye Büyükelçisi vefat ve başssağlığı UKVCAS ara tatil

Bu haber kez okundu.

Döner Kebap Yemek Daha Kolay Olacak

İngiltere’nin köklü döner firmalarından Vatan Catering’in, yeni ürettiği yeni ‘döner kebab’, ‘fast-food’ pazarını hareketlendirmeye aday. Firmanın, ‘Uncooked Sliced Döner’ adını verdiği yeni ürünü, restorant ve cafe gibi yemek pişirme lisansına ihtiyaç duyulmadan, microvede pişirilerek servis edilebiliyor.

Üretici firmalar, hızlı yemek (fast-food) alışkanlığının yükselişi ve artan rekabet nedeniyle pazar paylarını artıracak yeni arayışlara yönelirken, ortaya alternatif ürünler çıkıyor. Avrupa ülkelerinde ve Birleşik Krallık’ta yaygın olarak tüketilen döner kebabını artık her yerde bulmak mümkün olacak. Vatan Catering’in kısa süre önce piyasaya sürdüğü ve alternatif yemeklerden biri haline gelen ‘Uncooked Sliced Döner’ beklenenin üzerinde ilgi görüyor.

Ülkedeki köklü bir gıda tedarik firmasının talebi üzerine üretilen yeni döner, küçük dilimler ve paketler halinde hazırlandığı için yemek pişirme lisansı gerektirmeyen her yerde bir dakikalık pişirme ile müşteriye sunulabiliyor.

Kırmızı etten üretilen ‘Sliced Döner’, (dilimlenmiş) en önemli pazarı haline gelen İrlanda’da şimdiden 100’den fazla noktada tüketiciye ulaştırılıyor. İngiltere, Galler ve İskoçya’da da tanınmaya başlayan yeni dönerin ihraç edileceği ülkeler arasında ilk sırada ise İspanya var.

PİŞMİŞ DÖNERE GÖRE DAHA HİJYENİK VE SAĞLIKLI

Yeni döner ürününü piyasaya süren Vatan Catering’in Direktörü Tuncel Nalbantoğlu, ‘Sliced Döner’e talebin her geçen gün arttığını belirterek, “Müşterinin talebine göre istediği miktarda soğutucudan çıkarılıp servis edilebiliyor. Microve veya Sıcak tabakta bir dakikalık bir pişirme yeterli oluyor. Uzun süre ateşinkarşısında kalmadığı için diğer pişmiş dönerlere göre daha sağlıklı ve hijyenik oluyor. Tatilciler, kamplar, futbol stadları, karavan kullanılan mekanlarve ‘take-away’ler için çok ideal bir ürün” dedi.

PAZARIN ÖNÜNÜ AÇACAK ÜRÜN

‘Sliced Döner’in yeni bir pazar oluşturduğunu ve döner sektörüne nefesaldırdığının altını çizen Tuncel Nalbantoğlu, “halen döner satışı yapan take-away restorantlar için de müşteri memnuniyeti açısından alternatif seçenek olacağı gibi, cafe, benzin istasyonları gibi yol üzeri servisler de müşterilerine bu yeni ürün sayesinde döner lezzetini tattırabilecekler. Döner sektörünun önü açılacak ve fast-food gıda sektöründe önemli bir pazar elde edilecek. ‘Uncooked Sliced Döneri’ biz müşterilerimize 5 ve 10 kiloluk paketler halinde servis veriyoruz. Servis eden kuruluş müşteriye ihtiyacına göre sunduğu için de israf söz konusu olmuyor. Ayrıca aynı sistem ile Adana Kebap (köfte) ve Baharatlı Chicken Şiş servisi de yapıyoruz. Çöp şişlere takılmış bu yeni ürünlerimiz de ilgi ile karşılandı” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.