Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü

Bu haber kez okundu.

Ev Sigortanız ve Yaz Tatili

Eviniz siz tatildeyken  boş kalması ve hırsızlık riskinin yüksekliği dolayısiyla tatil dönemleri sigortacılar için önem arz etmekte ve poliçelerde özellikle tatil süresi ve evin güvenliği hususlarına ilişkin maddeler bulunmaktadır.

 

Poliçelerdeki en önemli husus tatil sürenizin uzunluğudur. Genelde ev poliçelerinde istisna bir durum yoksa  30 güne kadar evin boş kalması problem teşkil etmemekte, olabilecek hasarları kapsamakta ve 30 gün yada daha altındaki tatil sürelerinin sigortacıya özel olarak bildirimini istememektedir. Fakat tatiliniz 30 günden fazla ise, yada yaz aylarının büyük bir kısmını Turkiye`de geçiriyor iseniz bunun mutlaka sigortacınıza bildirilmesi ve poliçenizde bu hususun not edilmesi gerekir. Aksi taktirde döndüğünüzde karşılasacağınız bir problemde sigortacınız hasarınıza olumsuz cevap verebilir.

 

Bir diğer hususta evinizin güvenliği icçin yapmanız gerekenlerdir. Tüm cam ve pencerelerinizin kilitli olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca birçok sigortacı 30 günden fazla tatil sürelerinde geride bıraktığınız evinizdeki elektrik, gaz ve su vanalarının kapatılarak evin daha güvenli hale getirilmesini şart koşmaktadır.

 

Yukarıda belirttiğimiz iki husus, ev sigortanızda tatil durmunda gözönüne bulundurulması gereken belli başlı şartlar ama her poliçenin kapsamı ve şartları farklı oldugu için sizin mutlaka poliçenizi dikkatlice okumanız gerekmektedir. Poliçeniz ile ilgili sormak istediğiniz yada hazırlatmak istediğiniz ev poliçeleriniz ile ilgili bizi herzaman arayabilirsiniz.

 

İyi haftalar,

 

Gülsüm Atasoy, Direk Hat: 0208 344 8006, Email: [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.