Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin çevrimiçi bir eVize

Bu haber kez okundu.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına önemli uyarı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk  bankalarının döviz cinsinden likidite risklerinin, devam eden piyasa  oynaklığı ve kurdaki zayıflığın etkisi ile ciddi şekilde arttığını,  son dönemde yaşanan mevduat çıkışlarının da bu likidite riskini ön plana çıkardığını bildirdi.
Bankaların döviz cinsinden mevduatlarının Temmuz-Ağustos 2018  döneminde yüzde 6 azaldığını (12 milyar dolar), mevduat çıkışlarının  büyük bölümünün Ağustos ortasındaki piyasa oynaklığı sırasında  gerçekleştiğini belirten Fitch, mevduat çıkışlarının döviz likiditesi  üzerine etkisinin Ağustos sonu sektör verileri Ekim ayı başlarında  tamamen açıklanmadan güvenilir şekilde değerlendirilemeyeceğini de  vurguladı. Ancak Fitch,  likidite için risklerin, döviz cinsi  mevduatlardan çıkış veya piyasaya erişimin uzun süreli kaybı  durumunda, yüksek olacağını da belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.