Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Genç İş Adamı Ferhat Akkaya 61 Yıllık İngiliz Firmasını Aldı

Yaşamını 20 yıldan bu yana İngiltere’de sürdüren Ferhat Akkaya, işletmeciliğini yaptığı Fish & Chips restorantınta ürünlerini kullandığı Hopkins firmasının finans krizinde olduğunu öğrenince, firmanın yeni sahibi oldu.Akkaya, Hopkins’in yeni sahibi olurken, firmanın uzun yıllara varan tecrübeli kadrosu da Türk girişimci ile birlikte çalışmayı tercih etti. Kanada, Güney Afrika, Yeni Zelanda, Avusturalya ve Dubai’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyada müşteri kitlesine hitabeden Hopkins, artık Sivaslı iş adamı Ferhat Akkaya yönetiminde gelişerek yoluna devam edecek.

FERHAT AKKAYA PİYASANIN İÇİNDEN BİRİ

İngiltere’de 1957 yılında, Leeds kentinde aile şirketi olarak kurulan ve Birleşik Krallık ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ekipman ihracatı yapan Hopkins, üçüncü nesil tarafından yaşatılamadı.

Yıllık 6,5 milyon sterlin ciroya sahip olan firmayı satın alan genç Türk iş adamı Ferhat Akkaya, sektörün içinden gelen biri olarak hangi ürünleri geliştirilerek, pazarını büyüteceğinin hesabını yapıp, bu işe girdiğini belirtiyor.

İşe, şirketi yeni fabrikaya taşıyarak başlayan Akkaya, “uzun yıllar catering sektöründeyim, ne gibi yenilikler gerektiğini, hangi ürünlerin değiştirilmesi ve geliştirileceğini biliyorum. Yeni dönemde, ürünlerimizi daha da geliştirerek cesaretle yola devam edeceğim” diyerek kararlılığını ifade ediyor.

Ferhat Akkaya, ülke genelinde çalışır vaziyette 3 binin üzerinde fish & chips restorantının faaliyet gösterdiğini, ayrıca ülke dışında ciddi bir müşteri portföyü bulunan Hopkins ürünlerine ABD’den de talep olduğunu hatırlatıyor.

Yeni dönemde firmayı eskisinden daha aktif hale getirmek için her türlü planı yaptığının altını çizen Akkaya,“Her ülkenin kabul edeceği standart belgeleri ve ekipmanlardaki düzenlemeleri yaparak öncelikle ihracat pazarımızı genişleteceğiz. Halen ABD’den talep geliyor. Türkiye’ye de hedefimizde olan ülkeler arasında. Hopkins’in yarım asırdan uzun tecrübe ve kalitesi, yeni yol haritamızda referansımızı oluşturacak. Firmanın 38 yıllık Operasyon Direktörü Paul Barret ve kilit noktalardaki çalışanlarımız bizimle devam ediyorlar. Hopkins markası eskisinden daha parlak bir şekilde hizmetini sürdürecek” şeklinde konuştu.

YENİLİKLER EN ÖNEMLİ AVANTAJIMIZ OLACAK

Hopkins’in kuruluşundan bu zamana kadar binlerce makina ürettiğini ve bu ekipmanların bugünün ihtiyaçlarına göre geliştirildiğine işaret eden Ferhat Akkaya sözlerini, “Ürettiğimiz bazı ekipmanlar için verdiğimiz garanti süresi tercih edilmemiz için önemli etken. Ayrıca yeni restorant kuracak olanlara finans seçeneği sunuyoruz. Bunun yanısıra restorantın tamamının kurulumunu gerçekleşirip, eğitim de veriyoruz. Yeni üretimiz olan ekipmanların yüzde 60’a varan gaz tasarrufu da Hopkins’in bir diğer avantajını oluşturuyor. Başarılı olmamamız için fazla bir neden kalmıyor” diyerek hedefini açıklıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.