Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc muharrem ince Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Gıda ürünlerine zam şoku

Tarım ürünleri üretici fiyatlarındaki yıllık artış Eylül ayı sonu itibarıyla yüzde 16.29’u bulurken, sebzelerde aylık artış yüzde 7.56’ya fırladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerine göre, Eylül’de aylık artış yüzde 2.29 ve dokuz aylık artış yüzde 7.73 oldu. Aylık değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 2.16, ormancılık ürünlerinde yüzde 4.57 ve balıkçılıkta yüzde 5.22 artış gerçekleşti.

Eylül’de en yüksek aylık artış tek yıllık bitkisel ürünler ana grubunda oldu. Bir önceki aya göre; tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 2.81, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0.34 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda ise yüzde 2.59 artış gerçekleşti.

Aynı dönemde, canlı sığırlar ve işlenmemiş süt grubu fiyatları yüzde 2.38 artarken, yumuşak çekirdekli ve sert kabuklu meyveler grubunda yüzde 1.44 azalış gerçekleşti.

Fiyatları yüksek düzeyde artan ürünler arasında balığın da bulunması dikkat çekti. TÜİK verilerine göre, avlanma yasağının kalktığı ay olmasına karşın Eylül’de balık fiyatları yüzde 5.22 yükseldi.

Gıda ürürleri arasında diğer bir aylık bazda yüksek oranlı artış da kümes hayvanları ve yumurta grubunda yaşandı. Bu grupta Eylül’deki aylık bazlı fiyat artışları ortalama yüzde 4.56’yı buldu.

TÜİK verilerine göre, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyvelerde yüzde 14.33 ile en yüksek artış görülürken, pirinçte ise üretici fiyatlarının yüzde 8.34 düzeyinde düştüğü belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.