Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

Güncel dolar/TL fiyatları, 18 Kasım 2016

Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin iç siyasi endişelerle birleşmesiyle dün rekor üstüne rekor kıran dolar yeni güne de yeni tarihi zirveden başladı. Dün 3,32 seviyelerinde başladığı günü 3,37’nin üzerinde tamamlayan kur, bugün de Asya piyasalarında 3,38 seviyesinden açıldı. Böylece kurda yeni tarihi zirve 3,3876 oldu. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen dün piyasalarca beklenen konuşmasında ABD’de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin “görece yakın” dönemde artırılabileceğini söyleyerek, faizlerin gelecek ay artırılabileceğine dair açık bir ipucu verdi.Yellen, ABD’de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kazanmasından bu yana yaptığı ilk konuşmasında, “Yakın dönemde böyle bir artışı yapmak uygun olabilir” dedi.ABD’de dün açıklanan veriler de faiz artışının yakın olduğunu teyit eder nitelikteydi. ABD’de işsizlik maaş başvuruları 12 Kasım’da sona eren haftada 235,000’e gerileyerek 43 yılın en düşük seviyesine ulaştı.İstihdam piyasanın hızla güçlenmeye devam ettiğine işaret eden veri Fed’in Aralık ayında faiz artırmasını kolaylaştırabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.