Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Güncel dolar/TL fiyatları, 22 Kasım 2016

Dolar yükselişine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 3,40 ile tarihinin zirvesini gören dolar ve şu sıralar bu bantta gezinecek gibi görünüyor. Bunun nedeni de FED'in Aralık ayında açıklayacağı faiz arttırım kararları. Şu an için öngörüler FED'in 2017'den önce bir faiz arttırımına gideceği yönünde ve bu da dolara yarayacağı için dolara talebi arttırıyor ve şu sıralarda değerini kaybetmemesini sağlıyor. Ancak Aralık ayında bir faiz arttırımı olmazsa dolar sert bir düşüş yaşayabilir.  Dolar, Amerika tarım dışı istihdam verileri kötü gelmesine rağmen kısa bir duraklama yaşasa da yükselme trendini sürdürüyor. Bunun en önemli nedeni daha önce de belirttiğimiz gibi Aralık ayında açıklanacak FED faiz yükseltme kararı; Daha doğrusu toplantıda bu kararın alınabileceği öngörüsü. Ancak bu balon da olabilir. Dolar bu söylentiyi daha ne kadar satın alır bilemeyiz. Ancak şu sıralar bundan beslendiği gözleniyor. Cuma günü ufak kar satışları gelebilir. Buna dikkat!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.