Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

Güncel dolar/TL fiyatları, 28 Kasım 2016

Trump seçilmesinden bu yana gözlenen küresel güçlenme eğiliminin zayıflamasıyla dolar/TL'de güne düşüşle başladı. Dolar fiyatları şu saatleri 3.4203 seviyelerinden işlem görüyor. Merkez Bankası'nın geçen hafta gerçekleştirdiği faiz artışından sonra gerek küresel gelişmeler gerekse Türkiye'ye özgü nedenlerle dolar/TL tarihi zirvelerini her gün yenileyerek 3.4760'a kadar yükselmişti. Cuma günü 3.66'nın hemen üzerinde günü tamamlayan euro/TL bu sabah 0849'da 3.6442/3.6464, Cuma günü 3.56 civarında olan sepet bazında TL ise aynı saatte 3.5313/3.5333 seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi yüzde 0.7 düşüşle 100.77 düzeyinde bulunuyor. Dolar Perşembe günü 102.05 ile 13.5 yılın yeni zirvesi görmüştü.

ENDİŞELER SON BULMADI

Bankacılar, dolardaki küresel güç kaybıyla birlikte dolar/TL'de bir miktar iyimserliğe yer açıldığını geçen hafta faiz artışı gerçekleştirilmesinin de bunu destekleyen unsurlar arasında yer aldığını TCMB'nin likidite adımlarının yakından takip edildiğini belirttiler. Bankacılar dolar/TL'de yaşanan düşüşe karşın Türkiye'ye özgü endişelerin henüz son bulmadığına da dikkat çektiler.Piyasalarda bugün dolardaki küresel seyrin yanında TÜİK'in 10.00'da açıklayacağı Kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksi izlenecek. Dış piyasalarda ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.Öte yandan piyasalarda ayrıca AKP'de ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin bazı bankacılar analistlerle yapacağı toplantı da takip edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.