Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya'daki Türklerin finansal bilgileri Türkiye ile karşılıklı paylaşılacak mı ?

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE/LONDRA/ÖZEL- Türkiye dışında yaşayan Türklerin finansal bilgilerin karşılıklı ilgili ülkelerle otomatik paylaşımı konusunda webinar yapıldı. MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Fatih Keçebir'in moderatörlüğünde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren 'in katılımıyla 10 Aralık tarihinde yapıldı. Müsad UK - Birleşik Krallık Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı webinarda finansal bilgilerde verilecek olası cezanın çok yüksek seviyelerde olacağı açıklandı. 

Başta İngiltere olmak üzere son günlerde Avrupa'daki Türklerin finansal bilgilerinin hem Türkiye hem de yaşadıkları ülke bağlamında paylaşılması konusunda otomatik bilgi değişimi toplantısı yapıldı. Finansal bilgilerde ceza çok yüksek seviyelerde olacak. İngiltere'de yaşayan, çalışan ve Türkiye'de malvarlığı ( ev, arsa, altın, banka hesabı) olanları yakından ilgilendiriyor.

Avrupa Ajansı ve Avrupa Gazetesi'nin sorusunu yanıtlayan MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Fatih Keçebir'in İngiltere'de Türkler için verdiği bilgiler şöyle: 

İngiltere'deki Türklerin finansal bilgileri Türkiye ve İngiltere ile karşılıklı paylaşılmayacak 

Türkiye dışında yaşayan Türklerin finansal bilgilerin karşılıklı ilgili ülkelerle otomatik paylaşımı konusunda yapılan webinarda Avrupa Gazetesi'ne isteğiyle yapılan İngiltere'deki Türk vatandaşlarını ilgilendiren soru cevap şöyle oldu: 

İNGİLTERE 2020 YILINA DAHİL DEĞİL 

MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Fatih Keçebir: "Karşılıklı paylaşım kuralına uymadığı için İngiltere ile Türkiye arasında 2020 yılını kapsayan otomatik bilgi paylaşımını yapılmayacak. Otomatik paylaşım kurallaırına göre paylaşılan hesaplar bir önceki finans yılına ait oluyor. 2021 yılında paylaşım yapılma kararı alınacaksa bu 2020 yılındaki finansal bilgileriniz olacak. 2022 yılnda ise olası paylaşımda 2021 yılına ait bilgileriniz İngiltere Türkiye arasında paylaşılır. 2021 yılında paylaşım yapılıp yapılmayacağı ise en geç Mart 2021 tarihine kadar belli olacak. 2019 yılına ait İngiltere Türkiye arasında herhangi bir finansal maddi bilgileriniz paylaşılmayacak."

Otomatik Bilgi Paylaşımı yapılacak ülkelerin listesi. İngiltere listede yok. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya ile Türkiye arasında 2020 yılına ait ( 2019 mali yılı ) Otomatik Bilgi Paylaşımı yapılmayacağı açıklandı. 

Tüm ayrıntılar için TIKLAYINIZ 

İngiltere'deki Türklerin finansal bilgileri Türkiye ile paylaşılacak mı ? Fotoğrafları - Foto Galerisi - foto haberleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.