Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Katar Havayolları, THY pilotlarına servet ödüyor

Katar Havayolları, büyüme ile birlikte ortaya çıkan pilot ihtiyacı için tecrübeli kaptan ve 2. pilotlar için özel bir maaş teklifi hazırladı. Türkiye'den 150 civarında pilot, Doha merkezli Katar Havayolları'nda uçma kararı aldı.Özel bir gazetenin haberine göre,şirketin, THY’de 16 bin lira alan 2. pilota 11 bin 400 euro yani Türk parasına göre (40 bin lira), 25 bin lira alan kaptan pilota 15 bin euro (53 bin lira) maaş teklif ettiği, önemli bir bölümü yabancı birçok pilotun da bu teklifleri kabul ederek Katar Hava Yolları’na geçtiği öğrenildi. THY, maaşlarını TL üzerinden veriyor. Son dönemde dövizdeki yükseliş nedeniyle oluşan kur farkının ardından yabancı pilotların önemli bölümü Katar Havayolları'na geçtiği ortaya çıktı. Geçen yıl da THY'den 50 yabancı pilot Katar Havayolları'na geçmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.