Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford Doç. Dr. Cenker Koyuncuoğlu londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra

Bu haber kez okundu.

Koronavirüs ve Brexit kaynaklı ekonomik sorunlar İngiltere'nin gündeminde ilk sırada ! İş insanı Vehbi Keleş açıkladı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İş Dünyası sorunlara odaklandı-Koronavirüs salgını sürecinin de tetiklediği Brexit kaynaklı ekonomik sorunlar İnglitere’nin gündeminde ilk sırada. İş insanı Vehbi Keleş twitter paylaşımlarıyla, güncel sorunlara dikkat çekerek önerilerde bulundu.Brexit ve koronavirus salgını sürecinde Birleşik Krallık merkezli ortaya çıkan ve iş hayatını olumsuz etkileyen sorunlar, iş insanlarını çözüm arayışlarına yöneltti.

Londra’da faaliyet gösteren Gima UK Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkan Yardımcısı Vehbi Keleş, yaptığı tweet paylaşımlarında sorunları ortaya koydu ve önerilerde bulundu.
Vehbi Keleş, özellikle Türkiye ile İngiltere arasında ticaretin geliştirilmesi odaklı paylaşımlarında, STA anlaşmasının üst seviyeye taşınmasının yanısıra, son dönemde yükseliş gösteren innovasyon alanındaki atılımların ticari hacmin artırılmasına destek sağlayacağına işaret etti.

İŞTE VEHBİ KELEŞ’İN PAYLAŞIMLARI:

“Brexit sonrası Birleşik Krallık ve Türkiye’nin büyük bir başarıyla imzaladığı STA ve yakın zamanda Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Stuart’ın “bu anlaşmanın üst seviyeye taşınmasının zamanı gelmiştir” açıklaması, kotalar ve ihracat kısıtlamaları için önemli işaretler vermektedir.
Kotaların ve ithalat kısıtlamalarının kaldırılabileceği sektörlerdeki fırsatların yanı sıra Türkiye’nin son dönemde yapmış olduğu teknolojik inovasyon alanındaki atılımların da iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına büyük destek sağlayacaktır.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi aynı zamanda her iki ülke vatandaşları arasındaki sosyo-kültürel paylaşımların da artmasına öncü olarak stratejik ortaklık kavramının güçlenmesini sağlayacaktır.
Brexit ve Pandemi’nin üst üste gelmesi Birleşik Krallık ticaretinde ciddi sorunlar ortaya çıkardı. Etkili firmalar sorunların kısa sürede çözülmesi için hükümet nezdinde girişimlerini sürdürüyor. Umarız bu girişimler sonuç verir.

Dünya genelinde lojistikte yaşanan sorunlar ve konteyner fiyat artışları tüm sektörlerde maliyetleri yükseltmeye devam ediyor. Birleşik Krallık’ta enflasyonun üst seviyelerde olduğu bugünlerde daha çok fiyat artışları olmadan hızlı bir şekilde buna ortak bir çözüm bulunmalıdır.
Son dönemde hemen her sektörde artan personel sorunları ve şoför taleplerinin ciddi şekilde devam etmesi firmaların servislerini doğrudan etkiliyor.
İş dünyası bu sorunlar aşabilmesi hükümete kolay vize uygulaması için baskıyı daha çok artırması gerek. Özellikle şoför ve personel açığına öncelikle çözüm bulunması gerekiyor.
Aksi halde, Noel yoğunluğu başladığında Birleşik Krallık dışından ithal edilen birçok ürünün raflardaki yeri boş kalabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.