Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Londra'da Vergi Dairesi Restaurant ve Cafeleri inceleme altına aldı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - İngiltere Türk Muhasebeciler Birliği her üç ayda bir güncel konularda değişiklikleri bildiren seminerler düzenliyor. 27 Haziran 2019 tarihinde Londra İş Bankası Binasında vergi ve HMREC konularında seminer yapıldı. Türk Muhasebeciler Birliği’nin seminerine Brown Butler şirketinden konuşmacı olarak Mr Paul Clark katıldı. Semirere, İşbankası Müdürü Engin Topaloğlu, Edmonton müdürü Kutan Kudret, İşadamı Remzi Gür ve işadamı Nuri Bulgurcu, Zek&Co Muhasebe’den Tevfik Zekai, A & Z London Accountants’dan Özkan Güven, banka ve muhasebe sektöründen yoğun katılım gözlendi.

Paul Clark’ın konuşmasını kısaca özetlemek gerekirse belli başlı konular şöyle:

Vergi araştırmalarında HMRC’ nin elinde bulunan bilgiler oldukça fazla ve pek çok yerden bilgi toplama kapasitesine sahip olduğundan dolayı sordukları soruların pek çoğunun cevabını hali hazırda bilmekte olup, eğer yanlış bir bilgi ile karşılaşması sonucunda araştırma yapılan firma icin kötü sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Çünkü güvenilirliğiniz ve inanılırlığınız kaybetmiş olacaksınız. Kimi zamanda pek çok araştırmalar ellerinde yeterince belge olmadan başlatılmakta. Muhasebecinin burada çok dikkatli olup vergi dairesinin yetkilerini aşmalarına müsaade etmemelidir. Yetkiler iyi bilinip, gerekli ve makul bilgi ne anlama geldiğinin iyi tartılması gerekir. Her istenilen bilgi gerekli ve makul olmayabilir. HMRC çok geniş bir güce ve yetkiye sahip olmasına karşılık, bu güce karşı sert bir tutum içine girmek Mali Müşavir ve müşteri firmaya zarar verecektir. Mali Müşavirlerin yeterli teknik donanımda olması , HMRC in yetki ve sınırlarını iyi bilmesi her zaman inceleme altında olan müşteri firmaların yararına olacaktır. Kimi zaman vergi dairesi kendi yetki ve sınırlarını aşmakta ve karşı tarafı bilgisizliğinden dolayi zorlamaktadır.

Connect ve benzeri bilgisayar sistemleriyle vergi dairesinin ne kadar çok bilgi sahibi olduğu ve en önemlisi bu konuda uzman birinden yardım alınması ve kendi başına hareket edilmemesi konusunda uyardı. Çok küçük bir sorun gibi görunen araştırmaların daha sonra ne kadar karmaşık hal alabileceği üzerinde konuştu.

Eylül 2018’den bu yana başlatılmış olan yurtdışı gelirlerinizi beyan etmediyseniz, cezalar %200 e çıktığının, İstisnai durumlarda cıkacak olan verginin %100 ceza olarak anlaşmaya gidilebilindiğinin bilgisi paylaşıldı.

Mayıs 2019 itibariyle Vergi dairesi Restaurant ve Cafeleriodağına almış durumda ve önümüzdeki günlerde yeme-içme sektöründe vergi araştırmalarının artacağını göreceğiz.

A & Z London Accountants’dan Özkan Güven, İngiltere Türk Muhasebeciler Birliği başkanı Esat Davut

Vergi araştırmalarında Alternative Dispute Resolution departmanı, çok uzun süren ve anlaşmazlık olan durumlarda tribunal’a gitmeden müracaat edilebilecek bir bölümdür. Bu bölümün zaman ve masrafları azalttığı gözlemlenmektedir. Tribunal’a gitmeden düşünülmesi gereken bir yol olabilir.

Türk Muhasebeciler Birliği’nin amacı; Türkçe konuşan muhasebecileri bir araya getirmek ve teknik konularda kendilerini güncellemelerine ve bağlı bulunmuş olduğu kurumların istemiş olduğu gerekli bilgi ve teknik donanım düzeylerinin yükseltilmesine yardımcı olmak.Türk Muhasebeciler Birliği sunmuş oldugu servis ve destekten dolayı Türkiye İş Bankası’na teşekkür ettiğini Avrupa Gazete aracılığıyla açıkladı.

Semirere, İşbankası Müdürü Engin Topaloğlu, Edmonton müdürü Kutan Kudret, İşadamı Remzi Gür ve işadamı Nuri Bulgurcu, Zek&Co Muhasebe’den Tevfik Zekai, A & Z London Accountants’dan Özkan Güven, banka ve muhasebe sektöründen yoğun katılım gözlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.